Ferenc pápa

Ferenc pápa magyarországi látogatásának hivatalos holnapja elindult

Ország

Elindult Ferenc pápa áprilisi magyarországi apostoli útjának hivatalos honlapja. A www.ferenc2023.hu oldalon elérhetőek a pápalátogatáshoz kapcsolódó információk – közölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia csütörtökön az MTI-vel.

Azt írták: a honlapról megismerhetők az április 28-tól 30-ig tartó látogatás egyes helyszíneinek leírásai és bemutatják a programokhoz kapcsolódó egyházi tevékenységeket is.

Jelezték: a látogatás mindhárom napján lesz legalább egy olyan kiemelt esemény, amelyen minden érdeklődő regisztráció nélkül, biztonsági ellenőrzést követően részt vehet. A szervezők kérik a programokra érkezőket, vegyék figyelembe, hogy biztonsági okokból a beléptetés hosszabb időt vehet igénybe.

Április 28-án a Szent István-bazilika előtti téren kivetítőn lehet bekapcsolódni Ferenc pápa találkozójába a papság és a szerzetesek képviselőivel. A közös várakozás 16 órakor kezdődik.

Április 29-én az Árpád-házi Szent Erzsébet-templomban az elesettekkel és segítőikkel történő találkozóra a közös ráhangolódás 9 órakor kezdődik. Az eseményt a Rózsák terén felállított kivetítőkön korlátozott létszámban lehet majd követni. A térre való belépést biztonsági átvilágítás előzi meg.

Április 30-án a Kossuth Lajos téri, 9.30-kor kezdődő szentmisén külön regisztráció nélkül, biztonsági ellenőrzést követően lehet részt venni. A kapuk a hajnali óráktól nyitva lesznek, a térre legkésőbb 8.15-ig lehet belépni, a helyeket érkezési sorrendben töltik fel. Azok számára, akiknek a téren nem jut hely, a környező utcákban biztosítanak kivetítőket, amelyeken követhetik a liturgiát – olvasható a közleményben.