Bartha Barna Mi Hazánk

A Mi Hazánk politikusa felakasztana egy erdélyi újságírót, de zsidózni is nagyon szeret

Ország

Bartha Barna, a Mi Hazánk Pest megyei elnöke és Nemzetpolitikai kabinetének vezetője arról beszélt, hogy fel kellene akasztani egy közismert erdélyi újságírót – írta meg a Transtelex.

“Ha az ilyeneket a magyarok nem tudják felakasztani, maguk közül nem tudják kiiktatni, akkor nem csoda, hogy oda jutunk, ahol tartunk”

– hangzott el az újságíró nevének említése mellett a Mi Hazánk Mozgalom székelyföldi szervezetépítő turnéja sepsiszentgyörgyi helyszínén. Bár a lap nem említi a nevet, azért tudni lehetett, hogy Parászka Borókáról van szó.

A Transtelex beszámolója szerint a sepsiszentgyörgyi eseményen három óra leforgása alatt minden szélsőséges témát felsorakoztattak: az Erdély visszacsatolására való felkészüléssel indítottak, majd a koronavírus-járvány korlátozásai, az LMBTQ közösségek elítélése, a cigányok megfélemlítése, a románok alsóbbrendűsége, antiszemitizmus is terítéken volt, de magáról megfeledkezve, a mihazánkos politikus a magyarországi tévék nemzetromboló programkínálata mellett egy közismert erdélyi újságíró felakasztásáról is beszélt.

“A zsidók által pontosan kitalált pusztító, bomlasztó programokkal teszik tönkre a székelyeket. Amilyen színvonalon van most a székely néplélek, az a magyar szónak köszönhető, a televízión keresztül beérkezett mocsok miatt. Vagy meg lehet hallgatni ***-t, hát ha az ilyeneket a magyarok nem tudják felakasztani, maguk közül nem tudják kiiktatni, akkor nem csoda, hogy oda jutunk, ahol tartunk. És ő is székelynek vallja magát. Nem tudom, hogy ki ismeri *** tevékenységét, de nincsenek szavaim rá. Ezeket a népnek ki kell közösítenie maga közül. Ki kell kérjék maguknak a székelyek, hogy ilyen emberek (…) bárhol dolgozzanak”

– mondta Bartha Barna.

Az érintett néhány órával később Facebook oldalán reagált a durvaságra. Mint írja, elképesztően sok támogató üzenetet kapott.

Nem mintha ne venném komolyan. Ez a társadalom, amiben élünk, erőszak alapú. Azok, akik hatalmat, nyilvánosságot akarnak: erőszakosak. Gesztusaikban, szavaikban, tetteikkel. Ebből és ezzel élnek. Az én személyem jó hírvivő, tucatnyi úgynevezett politikus, propagandista él abból, hogy időről időre belém köt, mert annak hírértéke van, lájkot hoz. Nem azért, mert annyira fontos ember lennék, hanem mert újságírót zaklatni a szabadságmegvonás korában menő, ráadásul kialakult ez a boszorkányüldöző, skarlátbetűs rítus

– fogalmaz Parászka Boróka, majd hozzáteszi, ő (és több más hozzá hasonló kolléganő) a hírvivő anyag, tárgy, dehumanizált eszköz arra, hogy beverekedje magát valaki, bár pár percre a kötudatra.

 Szolidaritásotokat köszönve kérlek, ne tekintsetek rám úgy, mint azoknak a nőknek, közéleti szereplőknek az egyikére, akiket rendszeresen fenyegetnek. Az én (és sorstársnőim) élete ennél sokkal többről szól. Aki ismer, tudja, mennyire fontosak számomra a kiegyensúlyozott, derűs mindennapok. A minőségi emberi viszonyok. A jó, mély, tartalmas beszélgetések. A jó könyvek. A jó zene. A barátaim, a családom, a gyerekeim, a társam. A megbecsült idő. Nem akarok ennek az erőszaknak az árnyékában élni. Nem akarok a kelleténél többet foglalkozni az emberekkel, akik így visszaélnek a nevemmel

– írja az erdélyi újságíró, hozzátéve, egészen biztos abban, hogy ki lehet lépni az erőszak társadalmából.