Több mint 4 milliárd forinért szállíthat interaktív táblákat iskoláknak a 4iG

Ország

Több mint 2000 magyarországi iskolába szállíthat interaktív táblákat a 4iG Nyrt., miután a Klebelsberg Központ pályázatán a tőzsdei társaság tette a legkedvezőbb, nettó 4,4 milliárd forintos ajánlatot – közölte a cég az MTI-vel szerdán.

A köznevelési intézmények digitális kompetencia fejlesztését célzó program keretein belül, európai uniós támogatással megvalósuló projekt során a társaság 3005 interaktív tábla beszerzését és beüzemelését végzi, továbbá biztosítja a pedagógusok számára az eszközök kezeléséről és használatának módszertanáról távoktatásban megvalósuló képzést is a 2019/2020 tanév kezdetéig.

Kitértek arra: a köznevelési intézmények digitális kompetencia fejlesztését szolgáló programon belül indított nyílt közbeszerzési eljárást a Klebelsberg Központ, 3005 darab interaktív panel, 1400 darab fali konzol és 1605 darab hordozható állvány beszerzésére és helyszíni beüzemelésére. A 4iG Nyrt. nettó 4 milliárd 390,5 millió forintért vállalta a műszaki eszközök és kapcsolódó dokumentumaik, kiegészítőik 90 napon belül történő beszerzését, leszállítását, valamint helyszíni felszerelését, üzembe helyezését és átadását.

Emellett a társaság a beüzemelést követően elektronikus távoktatásban minimum 30 órás akkreditált képzést biztosít az eszközöket használó pedagógusoknak.

Ismertették: a 10 ujjas vezérléssel is működő (multitouch), internetkapcsolatra is alkalmas interaktív táblák mérete egyedi szállítási és szerelési igényeket is támaszt, ezért az iskolai biztonsági elvárásoknak tartósan megfelelő fali rögzítéshez konzolt, a mobil felhasználáshoz hordozható állványt biztosítanak a 4iG kivitelezői a Klebelsberg Központ igényei szerint.

A szerződéskötést követően a műszaki eszközöket 90 napon belül telepíti az informatikai nagyvállalat a mintegy kétezer-kétszáz általános és középiskolában. A beruházásnak köszönhetően a 2019/2020 tanévben jelentősen bővül azon tanintézmények száma, ahol a napi tanítási gyakorlat részévé válik a digitális oktatás – olvasható a cég közleményében.