Munkásszállók építésére kapnak támogatást az önkormányzatok

Ország

Támogatás nyújtható a helyi önkormányzat, valamint önkormányzati társulás részére munkásszállás építéséhez vagy munkásszállás céljából igénybe vehető ingatlan felújításához – írja elő a munkaerőpiaci mobilitást elősegítő munkásszállás építéséhez nyújtható támogatásról szóló. pénteken megjelent 23/2017. kormányrendelet.

A rendelet szerint a vissza nem térítendő, vagy részben visszatérítendő támogatásban részesülőnek a beruházási költségek legalább 40 százalékát saját forrásból kell biztosítania. A támogatás keretében nem számolható el ingatlan, földterület vásárlásának költsége, bérleti díjak, lízingköltségek, gépjárművek bekerülési értéke, tovább a kérelem benyújtásának napja előtt felmerült költség, ráfordítás.

A március 1-jétől hatályos rendelet szerint a támogatottnak egyebek között kötelezettséget kell vállalnia arra, hogy a támogatási igényben megjelölt összegnél kevesebb támogatás megállapítása esetén a megvalósításhoz szükséges pénzügyi fedezet különbözetét pótolja, vagy a beruházás megvalósítására vonatkozó tervét a rendelkezésre álló összegek figyelembevételével átdolgozza. Vállalnia kell továbbá, hogy a munkásszállás működtetése céljából legalább 4 fő álláskeresőt alkalmaz.

(Adózóna)