Mese a madárfészekről Vojtina debrecen

Varázslatos tanmesére várja a gyerekeket a Vojtina Bábszínház

Kultúra

A Mese a madárfészekről című előadással, egy varázslatos tanmesével várja a gyerekeket hétvégén a Vojtina Bábszínház.

A történet alapja Az asszony meg a madár című afrikai népmese, amelynek főszereplője, Fanka kivágja egy fa törzsét, elpusztítva ezzel a rajta lévő madárfészket. A madár, hogy együttérzésre és belátásra tanítsa az asszonyt, elrabolja tőle a gyermekét.

,,A mi mesénk középpontjában az asszony belső útja áll az elvakult, önző akarástól a belátásig és a figyelemig. Ezért az eredeti mesét kiegészítettük egy utazással a madarak birodalmába, ahol az asszonynak helyt kell állnia az ő világukban, hogy megérezze a madár-lét nehézségét és empatikussá válhasson. Így érdemli ki, hogy visszakaphassa a kisfiát”

− ajánlja a darabot az egyik rendező, Lehőcz Zsuzsa. Fankának hosszú és megpróbáltatásokkal teli utat kell bejárnia ahhoz, hogy megértse más fájdalmát, és helyrehozza, amit elrontott, de útja végén boldogabb és teljesebb élet várja nemcsak őt, hanem a családját, sőt az egész falut is. Szinte magától értetődő elvárás magunkkal szemben, hogy vigyáznunk kell másokra, a természetre, de vajon a mindennapi életben mennyire sikerül hűnek maradnunk saját értékrendünkhöz? Mennyire figyelünk a bennünket körülvevő élővilágra?

Mese a madárfészekről Vojtina debrecen

A Vojtina Bábszínház előadása sok kérdést vet fel, amelyekről mindenkor érdemes elgondolkozni, de talán még soha nem voltak olyan időszerűek, mint napjainkban. A produkciót december 17-én 10 órától láthatják a gyerekek a Vojtina Bábszínház Kálvin téri Színháztermében. Az előadást 4 éves kortól ajánlják.

Mese a madárfészekről Vojtina debrecen

Fotók: Csatáry-Nagy Krisztina