Trauma, megküzdés, növekedés: Pál Feri a MODEMben

Kultúra

Mi jelent valódi segítséget az áldozatnak? Amikor együtt vagyunk a bajban – a katasztrófa lélektan felismerései – Mit tett velünk a pandémia? Eredményes és eredménytelen megküzdés. Mi történik a traumatizált személyben? Miként lehetséges gyógyulni a traumából? Az önstabilizálás lehetőségei. Mit tehetünk akkor, amikor elfogynak a szavaink és a válaszaink? A poszttraumás növekedés útjai.

Pál Ferenc, azaz Feri atya római katolikus pap, mentálhigiénés szakember tart előadást a MODEMben február 23-án 17:30-tól a megrázkódtatásokról és az ezzel kapcsolatos megküzdési stratégiákról, amely tematikájában szorosan kapcsolódik közelgő tárlatunk, az Apóriák című kiállításunk egyik művéhez, Tasnádi József – hamarosan a Baltazár térre kiállított – Joyride munkájához, mindez a bűncselekmények áldozatainak világnapjának másnapján. Süli-Zakar Szabolcs kurátort idézve: Tasnádi rátalál olyan dolgokra, melyek spontán módon összekötik magukat olyan metatartalmakkal, mint a remény, az emlékezet, a halál, a közlés lehetetlensége, az idő, a jelenlét vagy annak a hiánya.

A MODEM mindenkit szeretettel vár Pál Feri sajátos előadására február 23-án.

A programon való részvétel védettségi igazolványhoz és orvosi maszkviseléshez kötött. A látogatók részvételükkel elfogadják, hogy az előadás során hang- és képfelvételek készülnek, amelyeket a MODEM felületein promóciós céllal felhasználhatunk.

Támogatóink: Taskó Autó Kft. és Nagykálló Alma

Online jegyvásárlás a modemart.jegy.hu oldalon.

Bővebb információ: modemart.hu