Múzeumok éjszakája – Látványrestaurátor-műhely, lemezbemutató koncert és kiállításmegnyitó a miskolci Herman Ottó Múzeumban

Új látványrestaurátor-műhellyel, lemezbemutató koncerttel valamint új és állandó kiállításokkal várja a látogatókat a 125 éves Herman Ottó Múzeum és kiállítóhelyei Miskolcon a Múzeumok éjszakája alkalmából – közölték a szervezők az MTI-vel.

Fiatal alkotók számára pályázatot hirdet a Soproni Petőfi Színház

Két pályázatot, drámaírói és projekt pályázatot hirdet fiatal alkotók számára a Soproni Petőfi Színház a kortárs magyar drámairodalom népszerűsítésének és bemutatásának céljával – tudatta a színházat működtető Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. szerdán az MTI-vel.

Semmelweis film

Pénteken kezdődik a kisvárdai színházi fesztivál – a Semmelweis-filmet is levetítik

Pénteken kezdődik Magyarország egyik legnagyobb, évente megtartott színházi seregszemléje, a Magyar Színházak 36. Kisvárdai Fesztiválja, a szakmai programban idén huszonhat előadás szerepel, közülük tizenhetet a versenyprogram keretében láthat a közönség – közölték a szervezők az MTI-vel.

Koltai Róbert

“Szeretném, ha sokkal több szeretet venné körbe az embereket!” – Interjú a 80 éves Koltai Róberttel

Koltai Róbert Jászai Mari-díjas színművész, filmrendező, érdemes művész Szegeden is bemutatta Filmeskönyv Koltai 80 című, filmrendezéseiről és filmszerepeiről szóló kötetét. A decemberben 80. életétév betöltő művész és párja, Gaál Ildikó az esemény után interjút adott kollégánknak.