Szeged, Hanami, cseresznyevirágzás, rendezvény, Füvészkert, SZTE, természet, virág, kirándulás

Föld napja a szegedi Füvészkertben

Helyi hírek

2024. április 20-án egy igazi Családi Napra várja a látogatókat a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertje a Föld napja alkalmából.

A Szegedi Tudományegyetem Füvészkertje szombaton a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. és a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. együtt várja a látogatókat egy pecsétgyűjtéssel egybekötött, játékos túrára 10:00 és 16:00 óra között. A  cél, hogy a Föld napja alkalmából megmutassák a részvevőknek, miként válhat valakiből aktív, környezettudatos ember.

Közreműködik a Mondolo Egyesület, a Szegedi Vízmű Zrt., a Csemete Egyesület, a Komposztfutár, és a TEBE Csomagolásmentes Bolt is.

A különböző állomásokon a gyerekek és a szülők együtt megmérettethetik tudásukat, kipróbálhatják kreativitásukat és hasznosíthatják ügyességüket a hulladékgyűjtési és hasznosítási valamint természetvédelmi területeken.

A menetlevelet pecséttel érvényesítők között az SZTE Füvészkertje ajándékcsomagokat sorsol ki.

Emellett a látogatók kézműves kiállítókkal, növény árusokkal találkozhatnak, és finom gasztro termékeket kóstolhatnak meg. A kirakodóvásár során a látogatók a környezetvédelemmel, fenntarthatósággal, újrahasznosítással kapcsolatos termékeket is megismerthetik.

Fotó: Frank Yvette