MAN tűzoltóautó

Harminc hektáron égett száraz fű, gaz, szemét és avar Baja és Bátmonostor között

Helyi hírek

Harminc hektáron égett száraz fű, gaz, szemét és avar Baja és Bátmonostor között hétfőn – közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Kovács Andrea elmondta: kora délután mintegy három hektáron lángolt száraz fű és avar Baja külterületén, a várostól délre, az 51-es főút közelében. Az oltást a bajai hivatásos tűzoltók kezdték meg.

Később a tűz terjedése már indokolta, hogy a bajai, a nagybaracskai, a szekszárdi, a véméndi és a kalocsai hivatásos tűzoltók mellett a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is a helyszínre érkezzen.

A mintegy harminc hektáron pusztító tüzet hat vízsugárral körülhatárolták, de fellángolások még előfordulhatnak, ezért kéziszerszámokkal és erőgépekkel oltanak tovább. Munkájukat Bajáról, Szekszárdról és Kalocsáról három vízszállító is segíti.

A szóvivő arról is beszélt: az oltásban részt vevők meg tudták akadályozni, hogy a tűz a közelben található lakópark felé terjedjen, így emberéletet nem veszélyeztettek a lángok.

Eloltották a tüzet az 51-es főút közelében, Baja külterületén, ahol csaknem negyvenhárom hektáron égett száraz fű, gaz, szemét és az erdő aljnövényzete

– közölte a katasztrófavédelem hétfőn késő este az MTI-vel.

A bajai, a nagybaracskai, a szekszárdi, a véméndi és a kalocsai hivatásos, valamint a dunafalvai és katymári önkéntes tűzoltók mellett a helyszínen dolgozott a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is – olvasható a közleményben.

A tűzoltók hat vízsugárral körülhatárolták a tüzet, de a fellángolások, izzás-parázslások megszüntetése órákig elhúzódott. A tűzoltók munkáját három vízszállító is segítette – írta a katasztrófavédelem.