Szeged, Erdő Lakói Családi Bölcsőde, bölcsőde, gyerek, ellátás, magán

Négy csoportszobás bölcsőde épült Mélykúton

Helyi hírek

Négy csoportszobás bölcsőde épült a Bács-Kiskun vármegyei Mélykúton, ahol harminc évig nem volt a három év alatti gyermekek ellátását biztosító intézmény – közölte a település polgármestere az MTI-vel.

Kovács Tamás (Fidesz-KDNP) tájékoztatása szerint: a beruházás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán elnyert 385,6 millió forintból valósult meg.

Az intézmény kialakítása során kiemelt szempont volt az energiahatékonyság, éppen ezért az új bölcsődében hőszivattyús rendszerrel működik a padlófűtés és a mennyezeti hűtés is, amely télen-nyáron maximális komfortot biztosít.

Fontos kritérium volt az is, hogy megfelelő számú parkolóhelyet biztosítsanak, így a bölcsőde mellett, a jövőben a szomszédos óvodába érkezők is biztonságos körülmények között tudják megközelíteni mindkét épületet.

A bölcsőde január vége óta üzemel, azóta folyamatosan fogadják a beiratkozó gyermekeket. Eddig már 32 kisgyermek felvételét kérték. A teljes létszámot, a 48 főt várhatóan áprilisban érik el. A gondozó munkát nyolc kisgyermeknevelő és három bölcsődei dajka látja majd el.

Kovács Tamás emlékeztetett: Mélykúton 1960-ban az akkori járványkórház épületét alakították át bölcsődének. Az intézmény több mint harminc éven át működött, de 1992-ben bezárták, és az elkövetkezendő több mint három évtizedben nem volt saját bölcsődéje a településnek.

A Mélykúton élő családok helyzetét nagyban megkönnyíti, ha helyben biztosíthatják a legkisebbek részére is a nevelő-gondozó ellátást, ezért is szorgalmazta, hogy legyen újra bölcsőde a településen – hangsúlyozta a polgármester.

(MTI)

Fotó: Frank Yvette