Átadták az ügyészség új épületét Kiskőrösön

Helyi hírek

Dr. Polt Péter legfőbb ügyész a mai napon átadta a Kiskőrösi Járási Ügyészség új épületét.

A Kiskőrösi Járási Ügyészség története 1872-ig, a modernkori ügyészség létrejöttéig nyúlik vissza, amikor Kis-Kőrösön, a királyi járásbíróság mellett megkezdte működését. 1892-től a maga korában a régió legkiemelkedőbb építészeti alkotásának tartott Községházában kapott öt irodát. 1990 májusától napjainkig az önkormányzat irodaépületében 136 négyzetméteren, kilenc irodahelyiségben működött.

A mintegy 55 ezer lélekszámú Kiskőrösi járás kapcsán a Kiskőrösi Járási Ügyészség feladatait 15 településre kiterjedő illetékességgel látja el. Így mostanra a 11 fős szervezeti egység számára a korábbi alapterület és irodaszám szűkösnek és korszerűtlennek bizonyult.

Az idén márciusban megkezdett építési munkálatok eredményeként 378 négyzetméter alapterületű, 12 irodahelyiségből álló, a mai kor energetikai – mint például a hőszivattyús hűtési rendszer – és esztétikai igényeinek megfelelő, az ügyészség munkáját mindenben támogató, modern irodaépület jött létre.

Dr. Polt Péter legfőbb ügyész az avatóbeszédében hangsúlyozta, hogy az ügyészi szervezetben az elmúlt húsz évben folyamatosan végrehajtott infrastrukturális fejlesztések egyik fontos állomása a Kiskőrösi Járási Ügyészség új épületének átadása. Az ügyészség kiemelt hangsúlyt fektet a XXI. század igényeinek és elvárásainak megfelelő munkahelyek kialakítására, amelynek egyik fontos, mára különösen felértékelődött eleme az energiahatékonyság. A most átadott épület e szempontnak is maximálisan megfelel.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.