Molnár Csanád Juhász István Dávid

Négy szegedi világbajnoki cím és egy vb-ezüst a Maty-éren

Helyi hírek Sport

Csak kapkodták a fejünket a szurkolók pénteken délelőtt a Maty-éren, az MVM Szeged VE tehetségei ugyanis kitűnően szerepeltek az ifjúsági és az U23-as kajak-kenu világbajnokság első döntős napján.

Ozsgyáni Bence az ifjúsági férfi kajak négyessel lett világbajnok, Molnár Csepke és Kiss Ágnes szintén az ifiknél lett vb-aranyérmes C2 500 méteren.

Néhány perccel később Molnár Csanád is felért a csúcsra C2 500 méteren az ifjúsági fiúk mezőnyében Juhász Istvánnal.

Nagy Bianka fantasztikus szezont zár, hiszen a felnőtt Eb-arany és ezüst, valamint a három felnőtt vb-bronz után U23-as világbajnoki címet is szerzett Bragato Giadaval.

Született még egy szépen csillogó szegedi ezüst is, Balogh Gergely az U23-as férfi kajak négyessel a második helyen ért célba a döntőben.

– Gratulálunk a versenyzőknek és edzőknek: Csamangó Attilának, Fürdök Gábornak, Kása Péternek és Hüvös Viktornak – olvasható az egyesület közösségi oldalán.

A magyar versenyzők egyébként összesen kilenc arany-, négy ezüst- és egy bronzérmet szereztek pénteken, az első döntős napon 16 finálét rendeztek.

A vb-n 64 országból több mint 1100-an indulnak, köztük 57 magyar. A többi döntőt szombaton és vasárnap rendezik – a versenyre a belépés ingyenes.

Nyitókép: Molnár Csanád, Juhász István Dávid. Fotó: Frank Yvette