A magánegészségügyben dolgozók munkáját is díjazták Nyíregyházán

Helyi hírek

A Nyírség Egészség Kontroll Bt. Semmelweis napi ünnepségének alkalmából tíz dolgozóját jutalmazta. A pénteki ünnepségen orvosok, szakdolgozók és adminisztratív munkát vállalók kaptak oklevelet. Azok a munkatársak kaptak kitüntetést, akik a pandémia és a háborús időszak idején is kimagaslóan helytálltak.

A Nyírség Egészség Kontroll Bt. munkatársai is kiemelt szerepet kaptak a fertőzöttek kiszűrésében, így olyan feladatokat is vállaltak, ami nem a magánellátás hatásköre lenne.

„Érezhető volt, ahogy a szakdolgozók össze tudnak tartani, mennyire helyt tudnak állni ebben a feladatban és mennyire tudnak megfelelni az elvárásoknak. Itt tényleg napi szinten, óráról órára jöttek az újabb kihívások és én azt látom, hogy ez a mostani időszak az, amikor kicsit kezd megnyugodni a helyzet. Ez a Semmelweis nap pedig alkalmas arra, hogy megköszönjük nekik az eddigieket, hálát mondhassunk nekik.” – nyilatkozta Bákányné Mikó Zita, a Nyírségi Egészség Kontroll Bt. ügyvezetője.

A pénteki ünnepségen az a tíz fő vehetett át elismerő oklevelet, akik a pandémia és a háborús időszak idején is kimagaslóan helytálltak.

„A betegágy mellett olyan értékekre tesz szert az ember és olyan tudást kap az élethez, melyet nem tanítanak az iskolapadban. Az egészségügy szerteágazó területein helytállni, az embereket szolgálni, segíteni, ez nem csak egy szakma. Ez egy hivatás, mely azért eredményes, mert a benne dolgozókat valami belső késztetés ösztönzi és motiválja.” – mondta Nagy Szabina önkormányzati képviselő.

Nagyon fontos, hogy ünnepeljük az egészségügyben dolgozókat és elismerjük a munkájukat – mondta Dr. Szabó Tünde

„Ők azok, akik egész évben, minden nap dolgoznak, azt szokták mondani, hogy nekik nem lehet rossz kedvük, hiszen ők azok, akik segítenek rajtunk minden helyzetben. Tudjuk milyen nehézségekkel teli volt az elmúlt időszak. Amikor két esztendővel ezelőtt beköszöntött a koronavírus-járvány, akkor az egészségügyi szakemberek hozzáállása is kellett hozzá, hogy a rossz helyzetekből a lehető legjobban jöjjünk ki.” – nyilatkozta Dr. Szabó Tünde, az Északkelet-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztosa.

Fotó:Nyíregyháza.hu