Nyíregyháza Szarvas utca felújítás

Nyíregyházán így haladnak a Szarvas utca felújításával – képek

Helyi hírek

Nyíregyházán a Szarvas utca teljes felújításon esik át, a munkálatok jelenleg is folynak, amelynek köszönhetően szebbé válik a belvárosba bevezető út.

Nyíregyháza városa 582 268 082 forint pályázati pénzt nyert el a  Szarvas utca felújítására, a tervek szerint az út mindkét oldalán az útburkolatot és a meglévő útszegély sort kicserélik. Az út mellet lévő 155 db meglévő parkolóhelyet is felújítják és 2 darab bazaltbeton burkolatú autóbuszöblöt is kialakítanak.

A parkolók kialakítása már megkezdődött, de még nincsennek feltöltve földdel. Fotó:Szabolcsi Nap

Az út-járda csatlakozásoknál és a kijelölt gyalogos-kerékpáros átkelőhelyek esetében taktilis jelzéseket építenek ki csúszásgátló és figyelmeztető jelzések kerülnek az út és a járda csatlakozási pontjaihoz. A Szarvas-Kereszt utca kereszteződésében pedig okos zebrát létesítenek. A Szarvas utca-Országzászló tér jelzőlámpás csomópontját korrigálják, hogy minél hatékonyabban kezeljék az átmenő forgalmat.

A Kereszt utcánál lévő gyalogos átkelőhely kialakítása folyamatban van. Fotó: Szabolcsi Nap

Ezenkívül a csapadékvíz elvezetésre is nagy hangsúlyt fektetnek. A felújítás keretében az autóbuszperonokat akadálymentesen megközelíthetővé teszik, emellett ügyelnek arra is, hogy a kerékpárosan és gyalogosan közlekedők is kulturált körülmények között tudjanak majd közlekedni.

A felújítás során jelenleg a Kereszt utca és a víztorony között folynak a munklatok, ahol már megkezdték az aszfaltozást, emellett a parkoló helyek megújítása is folyamatosan halad. A Móricz Zsigmond út és a Víztorony között jelenleg munkálatok nem folynak de lámpás közlekedés miatt lassabban lehet a Szarvas utcáról  a Móricz Zsigmond útra kijutni.

Fotó: Szabolcsi Nap