Elkészült az új család- és gyermekjóléti központ Kecskeméten

Helyi hírek

Több mint 500 millió forintos európai uniós támogatásból elkészült a városi és járási családsegítő, illetve gyermekjóléti ellátást biztosító központ Kecskeméten – közölte a város önkormányzata kedden az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a beruházással a központ munkatársai az eddigieknél korszerűbb, családias környezetben szervezhetik meg a városi és járási szintű ellátást. Az új család- és gyermekjóléti központ alkalmas a modern szociális munka bevezetésére és szakmai műhelyként is működik – írták.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében megvalósuló beruházásnál az egykori Rudolf-laktanya alakulóterének észak-nyugati részén, a Széktói stadion szomszédságában három használaton kívüli műemléki épületet hasznosítottak.

Teljesen megújult, az örökségvédelmi szempontoknak megfelelően, a volt altisztképző, valamint a zuhany-mosókonyha. A két épület között elhelyezkedő, romos, egykori zárt kispuskalőtér pedig műemlékvédelmi szakértő bevonásával, az épített örökség értékeit megőrizve épült újjá, illetve bővült ki.

A több mint 1300 négyzetméter alapterületű, akadálymentesített komplexum új épületében az intézmény ügyfélforgalmi és a közösségi funkciókat ellátó helyiségei kaptak helyet, a két felújított épületben pedig a dolgozói irodákat alakították ki.

A szomszédos, 5244 négyzetméteres terület szabadtéri – elsősorban sport- és szabadidős – programok, illetve csoportfoglalkozások tartására alkalmas szociálisan hátrányos helyzetű, csellengő vagy veszélyeztetett gyermekeknek – ismertették a közleményben.

Kép: illusztráció.