Épül a 2×2 sáv a 471-es főút Sámsoni úti szakaszán

Helyi hírek

A Simon István – Mátyás király utca között megkezdődött a a 471-es számú főút, Debrecen, Sámsoni úti szakaszának építése szerdán – jelentette meg Tasó László, parlamenti képviselő.

Tasó László, Pántya József, Papp László

A beruházás során a Sámsoni út 2×2 sávosra bővítése mellett, lakossági igények alapján, a csatlakozó utcákat is felújítáják. Három utcán új aszfaltos út épül, öt utcán pedig -köztük az Acsádi úton- a meglévő burkolatot erősítik meg összesen 2,5 kilométeren. Ez a szakasz 2024. szeptemberére készül el és párhuzamosan indul az aluljáró kialakításával és a Kassai csomópont átépítésével záródó befejező ütem.

Tasó lászló azt is bejelntette,hogy a 471-es főút külterületi szakaszának felújításához kapcsolódó pótmunkák ebben az évben elkészülnek. A sámsonkertiek kérésére megépítjük a Szikigyakor és a Bagoly utca közötti 340 méteres szakaszt.

Az önkormányzat hírportáljának összeállításából az is kiderül, hogy nyolc helyen építenek önálló parkolót. A főút mellett korszerűsítik a közvilágítást. Megújulnak a padok és a  hulladékgyűjtők. A régi laktanya meglévő betonkerítését felhasználva zöldfalat alakítanak ki. Mindezek mellett kerékpárút és szervizutak is épülnek az érintett szakaszon.

471-es út: 2 év múlva újulhat meg Debrecenben is