Tasó László és Orbán VIktor

Nagyokat füllentve kíván boldog új évet a téglásiaknak Tasó László

Helyi hírek

A város ingyenes lapja, a fideszes propagandaújságként is funkcionáló Téglási Krónika címlapján és második oldalán kapott helyett Tasó Lászlónak, a választókerület fideszes képviselőjének és ’22-es jelöltjének agymenése.

A meglehetősen zavaros írás lényegében nemzethalált vizionál, ha az április 3-ai választáson kormányváltás lesz. Eszmefuttatását arra építi Tasó, hogy valakik (nyilván az ellenzék, meg még ki tudja, kicsodák) “eszeveszetten áhítják a hatalmat”, és “le akarnak számolni mindenkivel a jobboldalon” (most abba ne menjünk bele, hogy a Fidesz attól még nem lesz “jobobldali”, hogy fennen hirdeti magáról az oly szépen hangó “nemzeti” mivoltát).

Tasó László – aki természetesen Gyurcsány Ferenc nevét sem felejti el beleírni a cikkbe – azzal riogat, hogy a kormányt leváltani szándékozó erők

lerombolnák a “közösen elért eredményeinket”, a “kordában tartott energiaárak védelmét jelentő biztonságot”, az “inflációkövető juttatások” rendszerét, a családoknak juttatott kedvezményeket stb-stb.

(Az infláció egyébként jelenleg 14 éves csúcson van a KSH szerint.)

Mondjuk, ezeket már korábban cáfolta az ellenzék, de Tasó László minden bizonnyal jobban tudja. A fideszes képviselő azt is állítja, hogy az ellenzéknek nincs programja. Ez sem igaz, itt olvasható ugyanis. (Mellesleg, a Fidesznek mi a programja azon kívül, hogy aki nem rájuk szavaz, az hazaáruló?)

A cikkben szerepelnek még olyan vészjósló fogalmak, mint a “globális karvalytőke”, “amerikai-európai-bal-liberális (helyesen: balliberális) bankszektor”, valamint a fertőző levegőjű, elszúrt, bal-liberális (helyesen: balliberális) világ.

Sorsdöntő ez az Év (sic!), mert a magyarok jövőjéről most még a magyarok dönthetnek. Rajtunk múlik, hogy így maradjon 2022 áprilisa után is!

– figyelmeztet cikke végén Tasó, a kérdést azonban nyitva hagyja: kik is azok a nem magyarok? Az ellenzéki érzelműek? Sorosbérencek? A “háttérhatalom”?

Fotó: olvasónk