Közel 200 embert vendégeltek meg a debreceni Morzsapartin

Helyi hírek

Az Egy Morzsányi Szeretet Egyesület ételosztással egybekötött Morzsapartit tartott Debrecenben.

Az egyesület vezetőjének beszámolója.

A kellemes, napos időben már a kezdés előtt másfél órával elkezdtek gyülekezni a Petőfi téren az ételre várók. Folyamatosan jöttek, többségében kisnyugdíjasok és gyermekes családok. 

Többen vittek ételt az otthon maradt családtagjaiknak is. A legvégén még repetát is adtunk, így vendégeinknek hétvégén lesz mit enniük, nem lesz üres az asztaluk. A Morzsaparti végére 200 adag fő ételt osztottunk ki. 

A Morzsapartira – hála a jólelkű adományozóknak – változatos étlappal készültünk. Frankfurti husit, tésztával és rizzsel főzött a csapat.  A kenyeret és a sok-sok péksüteményt a Diti Pékségtől  és a Lipóti Pékségtől kaptuk. Katika nagyon finom süteményeket készített, aminek a gyerkőcök különösen örültek. De kaptak a gyerekek Dörmi szeletet és pudingot is, Ágota, Erika és Rebeka ajándékaként. Minden család kapott a Marnevall Zrt. jóvoltából félkész, fagyasztott hús terméket is. És ahogy egy hétvégi ebédhez “illik”, volt szőlő és alma is, Zsoltinak köszönhetően. Mindenkinek hálásan köszönjük az adományát. 

A debreceni Morzsaparti csapat legközelebb november 20-án  hívja meg vendégségbe a cívisvárosban élő nehézsorsú embereket. Kérünk, minden jóérzésű honfitársunkat, támogassa, segítse munkánkat.

Kéréseink:

>> Várjuk debreceni pékségek, élelmiszerüzletek, húsboltok, éttermek jelentkezését az együttműködés érdekében,;

>>  Várjuk a következő  partira a felajánlásokat, ételt, süteményt, tartós élelmiszert korlátlan mennyiségben;

>>  Önkéntes segítőket is jó szívvel fogadunk, akik úgy érzik, tenni akarnak valamit a szegényekért;

>>  Számítógépeket, laptopokat örömmel várunk, a legtöbb szegény családban az online oktatás elemi feltételei is hiányoznak;

>>  Pénzbeli adományokra is számítunk. Az egyesület számlaszáma:

Egy Morzsányi Szeretet Egyesület; Erste Bank; Számlaszám: 11600006-00000000-93568971

Email-címünk: morzsapartydebrecen@gmail.com.  

– Lipcsei Andrea, az egyesület vezetője –