Megkezdődött az egykori laktanya részbeni felújítása Baján

Helyi hírek

Megkezdődött csaknem 500 millió forint európai uniós támogatásból a Vaskúti úti egykori bajai laktanya parancsnoki épületének részbeni felújítása, egyik szárnya sporteseményeknek és rendezvényeknek ad majd otthont.

A tájékoztatás szerint a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán elnyert 499,9 millió forint támogatásból megvalósuló projekt célja a kistérség népességmegtartó erejének növelése. Ennek érdekében az egykori Vaskúti úti laktanya parancsnoki épületének étterme és konyhaszárnya többfunkciós sport-, illetve rendezvénytérként újul meg.

A nagyméretű, vasbeton tartószerkezetű csarnokrész alkalmas küzdősportok és egyéb kisebb helyigényű sportágak edzés- és versenyprogramjának lebonyolítására, valamint egyéb rendezvények befogadására.

A volt étkezdéből alakítják ki a küzdőteret a hozzá kapcsolódó vizesblokkokkal, sportszerraktárral, lesz ruhatár, illetve büfé is. A nézőteret mobil lelátókból alakítják ki.

A hátsó szárnyban kap helyet a küzdőtérhez közvetlenül kapcsolódó kiszolgálóhelyiség-csoport: öltözők, női és férfi vizesblokk, valamint két, önálló megközelítéssel és önálló öltözőblokkal rendelkező edzőterem, amelyeket mobilfalakkal bármikor két részre oszthatnak majd.

Azt írták, az épület összességében nem változik, csupán két új előtetővel hangsúlyosabb megjelenést kapnak a bejárati zónák.

Lehetőség lesz eszközbeszerzésre is, így egyebek mellett öltözőszekrényeket, sportszereket és konyhai eszközöket vásárolnak – olvasható a közleményben.

A fejlesztés a bajai önkormányzat saját tulajdonú ingatlanán indul.

Az egykori laktanya közelében 2020. június 25-én tették le a honvédelmi sportközpont alapkövét. Az állami beruházáshoz a bajai önkormányzat térítésmentesen biztosította a tulajdonában lévő ingatlant.

A két beruházás a Baja és Vaskút települések közötti útszakasz két oldalán, egymással szemben lévő ingatlanokon valósul meg.

(MTI)