Család és munka mellett tettek sikeres vizsgát Sárándon

Helyi hírek

Sáránd Község Önkormányzata az “Egy úton járunk” eu-s pályázat segítségével általános iskolai felzárkóztató képzést indított. A programra jelentkezők ismét hónapokig koptatták az iskolapadot – számol be Sáránd önkormányzata a község közösségi oldalán.

Az önkormányzat honlapján szereplő pályázati kiírásból kiderül, hogy a programra 198.056.666 forintot kaptak. Ezt  2018. március 1. és 2021. február 28. között használhatták fel.
A projekt célja a szegregált lakókörnyezetben, mélyszegénységben élő hátrányos helyzetű emberek társadalmi felzárkózásának és integrációjának segítése. Többek között javuljon a telepszerű lakókörnyezetben élők szolgáltatásokhoz való hozzáférése, növekedjen a bevont személyek képzettségi szintje; növekedjen azon személyek száma, akik társadalmi felzárkózást segítő (különösen oktatási, képzési és foglalkoztatási) programokba kapcsolódnak; növekedjen a célterületen élő személyek közül foglalkoztatásba kerülők száma, javuljanak a célterületen élő személyek lakhatási körülményei és egészségi állapota.
Kedden vehették kezükbe a sikeres vizsga után bizonyítványukat a képzésben résztvevők. Sajnos az élet néha olyan helyzetet teremt, hogy valaki nem tudja befejezni tanulmányait.
Tanulni sohasem késő! Erről tettek ma tanúbizonyságot a végzősök. A szervezők gratulálunk mindenkinek és remélik, hogy sikeresen kamatoztatják azt az ismeretet, amit megszereztek.
Család, munka mellett nem kis teljesítmény volt részükről hónapokig az iskolapadban ülni, tanulni, vizsgázni – írják.