Molesztálta nevelt lányát a debreceni férfi, miközben az anyja mellette aludt

Helyi hírek Rendőrség

Bíróság elé állítanak egy férfit, akit azzal vádolnak, hogy molesztálta és fenyegette nevelt kislányát, a gyermek anyját pedig bántalmazta, hogy ne merje feljelenteni. A szerdai lesz az első nyilvános ülés az ügyben a Debreceni Ítélőtáblán.

Első fokon, idén áprilisban a Debreceni Törvényszék találta bűnösnek a nevelőapát folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntettében, garázdaság vétségében, testi sértés vétségében és kapcsolati erőszak vétségében.  Öt év fegyházbüntetést kapott, legkorábban büntetése kétharmad részének letöltése után bocsátható feltételesen szabadlábra. A döntés ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője felmentésért fellebbezett, ezért nem emelkedett jogerőre az ítélet.

A férfi és élettársa közösen nevelték mindkettőjük korábbi kapcsolatából született két-két gyermeket Debrecenben. A vádlott egyik lánya 2016-ban visszaköltözött az édesanyjához, mert nem bírta tovább elviselni apja és párja italozását, veszekedését és olykor tettlegességig fajuló vitáit.

Az élettársak egy szobában aludtak a három kiskorú gyermekkel. Tavaly augusztusban egyikük többször arra ébredt, hogy a férfi az ágya szélén ül és simogatja a nemi szervét. A kislány többször kérte nevelőapját, hogy hagyja békén, de ő megfenyegette: ha kiabálni mer, soha többé engedi le a játszótérre. Másnap újra próbálkozott, ekkor azonban a gyermek már ráüvöltött. 

A nő megkérdezte gyermekét, hogy miért beszél így az élettársával, a kislány ekkor sírva mesélte el, mit tett vele a férfi. A vádlott mindent tagadott, és megfenyegette az asszonyt, ha fel merik jelenteni és börtönbe kerül, megveri őt, amint szabadul.

A délutáni órákban a nő lement a lányával a játszótérre, de a férfi utánuk ment, és  ököllel többször élettársa arcába csapott. Az asszonynak sikerült elmenekülnie a családsegítőbe.

A férfi tagadta a bűncselekmény elkövetését.