Roma Ki Mit Tudot rendeztek Debrecenben

Helyi hírek

A „Roma Ki-Mit-Tud” megyei döntőjén mutatták meg tehetségüket azok a diákok, akik többre képesek, mint maguk is hinnék.

Debrecenben, az Ifjúsági Ház adott otthont 2017. szeptember 20-án a „Roma Ki-Mit-Tud” megyei döntőjének, amit a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság szervezett.

A zsűri elnöke, Dr. Lingvay Csaba r. ezredes, Hajdú-Bihar megye rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese volt. A fellépőket zsűrizte Várhalmi Ilona, művészeti vezető, Ady Endre Gimnázium részéről, Liszter Sándor, előadóművész, Janka Barnabás, a Csokonai Nemzeti Színház színművésze, Halász D. János, az Ifjúsági Ház igazgatója és Varga Nikolett, az Ifjúsági Ház programszervezője is.

A roma fiatalok részére szervezett tehetségkutatóra ének, tánc, valamint vers és próza kategóriákban vártak jelentkezőket a szervezők. A döntőn azok léptek újra színpadra, akik korábban a rendőrkapitányságok által szervezett helyi szintű előzetes válogatásokon kiemelkedően teljesítettek. Hajdú-Bihar megyét a kategóriájukban győztes diákok képviselhetik a 2017 novemberében tervezett országos döntőn, ahol ismét meg csillogtathatják tehetségüket.

A jó hangulatú rendezvényen színvonalas előadásokat láthatott a közönség.

 

A „Roma ki mit tud?” Hajdú-Bihar megyei döntőjének helyezettjei:

Első helyezett holtversenyben, akik az országos döntőbe jutottak: Nagy Angéla és az Újlétai Tánccsoport (Szilágyi Gusztáv, Szilágyi Zsolt, Szilágyi Krisztián, Lénárt Zsolt)

Második helyezett: Gurbai Zsanett

Harmadik helyezett: Tóth Imre és Tóth Zoltán

Az Ifjúsági Ház, valamint az Ady Endre Gimnázium részéről különdíjban részesült Siroki Viktória, Varga Zsanett és Balogh Evelin.