Kétmilliós lézerdetektorok vannak a debreceni hivatali autókon

Helyi hírek

Az RTL Klub Híradója megnézte a debreceni önkormányzat hivatali autóit, amiken jól látszott, hogy gondosan felszerelték őket olyan lézerdetektorokkal is, amik meglepően hasonlítanak az illegális lézerblokkolókra is.

A hivatal szerint ezek a lézerérzékelők csak figyelmeztetik a sofőrt, ha traffipax lenne a közelben, illetve segítik a parkolást. Az, hogy a debreceni önkormányzat alkalmazottai lézerdetektorral parkolnak, már csak azért fura, mert némelyik autón gyárilag is van parkolóradar.

A város jegyzője hétfőn külön sajtótájékoztatót is tartott a blokkolók miatt. Ezen az egyik helyi DK-s képviselő azt állította, hogy ezek a műszerek zavaró jeleket is képesek kiadni, amivel blokkolni tudják a traffipaxokat. Ennek hatására a rendőrség gépei már nem képesek mérni a sebességet és a távolságot is hibásan állapítják meg. Azok az eszközök, amik csak előre jelzik a traffipaxokat, egyébként legálisan használhatók.

A kétmillió forintért beszerzett eszközökről Szekeres Antal jegyző azt mondta, szó sincs lézerblokkolókról, ezek csak parkolóradarok, amiknek plusz funkciója, hogy még a sofőrnek is jelzik, amikor mérnek az úton. Hozzátette, hogy ezek a szerkezetek segítenek fenntartani a sofőrök figyelmét, a beszerelésük pedig balesetmegelőző jelleggel történt.