Nehéz sorsú debreceniek karácsonyát tették szebbé

Helyi hírek

A Debreceni Karitatív Testület segítségével számos rászoruló család karácsonya lehet egy kicsit szebb. 

Fűtés nélküli házban fagyoskodott egy négy gyermekes debreceni család. December 18-tól azonban a hideg otthon felmelegszik, mert  tüzelő-fűtő berendezést kapott a nagycsalád a Debreceni Karitatív Testülettől. Így a szeretet ünnepének közeledtével a család tagjainak már nem kell tartaniuk a hidegtől.

A kandallót az egyik fűtőtesteket is forgalmazó cég, a Solar-D Kft. adományozta, amely gondoskodik a berendezés szakszerű üzembe helyezéséről is. A berendezést a Solar-D Kft. tulajdonosa, Pálocska-Nagy Éva, a Debreceni Karitatív Testület elnöke, Balogh Barnabás, valamint Orosz Ibolya Aurélia, Debrecen Megyei Jogú Város Családsegítő és Gyermekjóléti Központjának vezetője december 18-án adta át a családnak otthonukban.

A Debreceni Karitatív Testület az adományozók, támogató cégek és a város önkormányzata által felajánlott pénzadományokból szeretetcsomagokat állított össze. A szeretetcsomagok kiosztása – összesen két hetes időszakot felölelve – több helyszínen és több időpontban már megtörtént, valamint karácsonyig folyamatosan zajlik. Így például:
– Eddig összesen 2323 darab, egyenként 5 kilogrammos, tartós élelmiszerekből (liszt, cukor, száraztészta, olaj, tea, konzerv, édességek, stb.) összeállított csomagot kaptak, illetve kapnak ajándékba azok a rászorulók, akik Debrecen területén a karitatív testület tagszervezeteinek, az önkormányzat családsegítő intézményeinek és szociális osztályának gondozotti körében találhatók.

– Összesen 250 hátrányos helyzetű gyermek kapott mikuláscsomagot a Pósa Utcai Óvodában, a „Fecske” és „Fészek” Családok Átmeneti Otthonaiban, a Debreceni Bárczi Gusztáv Egységes Gyógypedagógia Módszertani Intézmény, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Kollégium oktatási-, nevelési intézményében és a Forrás Lelki Segítők Egyesülete által szervezett Mikulás-napi rendezvényen.

– 20 fenyőfát azok a családok kapnak meg, melyeknek másképpen nem lett volna lehetőségük idén karácsonyfát állítani.
– A Hajdúdorogi Főegyházmegye és a Debreceni Görög Katolikus Egyházközség 300 ebédjegyet ajánlott fel a rászorulóknak a Debreceni Karitatív Testületen keresztül.
2015. december 21-én Debrecen Megyei Jogú Város Családsegítő és Gyermekjóléti Központja 200 csomagot osztott ki a rászoruló családok számára Orosz Ibolya Aurélia, a családsegítő vezetője és Balogh Barnabás, a Debreceni Karitatív Testület elnöke segítségével.

A Debreceni Karitatív Testület célja az, hogy a 2015-ös karácsonyi időszakban összesen 3000 csomagot juttasson el a rászorulókhoz, ezért még mindig tart a gyűjtés az „Addtovább”-házikóban a Nagytemplom előtt, a Kossuth téren.

Támogatók: Tranzit-Ker Zrt., Gara Cukrászda, Épker-Service Zrt., National Instruments Hungary Kft., DH-Szerviz Kft, Héliker Invest Zrt., Hunép Zrt., Duna Aszfalt Kft., D-Profil Kft., Keviép Kft., Nagymester Kereskedőház Kft., Alarm Wachter Kft., Solar-D Kft., Auchan, Bazár-Parking Kft., Smile palacsinta, Baromfiudvar 2002 Kft.

A Főnix Média Bt. felajánlott egy tüzelő-fűtő berendezést a Debreceni Karitatív Testület részére. A kandallót egy négy gyermekét egyedül nevelő édesanya kapta, a szakszerű üzembe helyezést a Solar-D Kft. biztosította.

A kandallót 2015. december 22-én adta át a Solar-D Kft. tulajdonosa, Pálocska-Nagy Éva, DMJV Családsegítő és Gyermekjóléti Központjának vezetője, Orosz Ibolya Aurélia, a Debreceni Karitatív Testület elnöke, Balogh Barnabás, valamint Főnix Média Bt. ügyvezetője, Barna Olivér.

A Solar-D Kft. 2015. december 8-tól december 21-ig az 5.000 forint fölötti vásárlások után felajánlott 100 forintot a Debreceni Karitatív Testületnek. Az összegyűlt 34.100 forintból 165 kilogramm tartós élelmiszert vásárolt a cég.  A Sámsoni úti épületgépészeti áruházban a cég vezetői, dolgozói és vásárlók adományaiból további 130 kilogramm élelmiszer gyűlt össze 50.000 forint értékben. Az élelmiszeradományt 2015. december 22-én adtaa át a Solar-D Kft. tulajdonosa, Pálocska-Nagy Éva a Debreceni Karitatív Testületnek a Kossuth téri „Addtovább”-házikóban.

debrecen.hu