benzin, benzinkút, tankolás, drágulás, infláció

Már most nálunk a legdrágább az üzemanyag a környéken, de szerdától tovább emelkednek az árak

Gazdaság

Nincs megállás az üzemanyagárak emelkedésében – tájékoztatott a Holtankoljak.hu. A szakportál értesülései szerint szerdán a benzin beszerzési ára bruttó 10 forinttal emelkedik, a gázolajért pedig 4 forinttal kell többet fizetni a töltőállomást üzemeltetőknek. Ez a változás várhatóan a kiskereskedelmi árakat is érinteni fogja, az alábbi átlagárakra számítunk:

95-ös benzin: 652 Ft/liter,

gázolaj: 720 Ft/liter.

Érdemes vetni egy pillantást a nemzetközi üzemanyagárakra is, az összesítésből kiderül, hogy a régióban Magyarország büszkélkedhet a legdrágább tankolási lehetőségekkel. Hazánkban még egy napig 642 forint a 95-ös benzin átlagos literenkénti ára.

Hol vehetünk cukrot, lisztet és egyéb ársapkás termékeket? Térképen az üzletek Hajdú-Biharból és országosan

Ehhez képest Ausztriában (az ottani átlagfizetést most talán hagyjuk is, hogy hányszorosa a magyarnak) átszámítva 583 forint, Szlovákiában 599 forint, Romániában 529 forint, Szlovéniában 498 forint, Horvátországban pedig 533 forint.

Az olyan “elmaradott, hanyatló nyugati” országokban, mint például Németország (jelenleg 677 Ft/liter) is csak pár tíz forinttal drágább a 95-ös: Nagy-Britanniában 698 forint, Franciaországban pedig szerdától már olcsóbb lesz (647 Ft jelenleg), mint Magyarországon.