Kutatók szerint német kamionokkal jutott Észak-Olaszországba a vírus “agresszív” törzse

Olasz orvosi kutatások szerint a koronavírus agresszívabb, gyorsabban terjedő törzse Németországból érkező kamionokkal jutott be a lombardiai Bergamo ipari térségébe, ahol eddig a legmagasabb halálozási arányt regisztrálták a világon.

Az Európa Tanács óva int “az etnikai és faji profilon alapuló” rendőrségi ellenőrzésektől

A 47 országot tömörítő Európa Tanács rasszizmusellenes bizottsága (ECRI) hétfőn hivatalos közleményben óva intette tagállamait “az etnikai és faji profilon alapuló” rendőrségi ellenőrzésektől, valamint felhívta a figyelmet a rendszerszintű rasszizmus és a faji egyenlőtlenségek felszámolásának fontosságára.

Ukrajnában a korábbinál jóval kevesebb új fertőzöttet regisztráltak

Az elmúlt napokhoz képest hétfőre jóval kevesebb új koronavírusos beteget regisztráltak Ukrajnában, a járvány kezdete óta azonosított fertőzöttek száma viszont velük együtt így is átlépte már a 49 ezret – derült ki az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) által közétett adatokból, amelyeket az egészségügyi minisztérium is megerősített.

A tagállamoknak többet kell tenniük az egységes piac megfelelő működéséért

Az Európai Bizottság ma tette közzé a 2020. évi egységes piaci eredménytáblát, mely részletes képet ad az EU egységes piacára vonatkozó jogszabályok végrehajtásának 2019. évi helyzetéről. Az eredmények azt jelzik, hogy bár egyes területeken javulás tapasztalható, a tagállamoknak nagyobb erőfeszítéseket kell tenniük azért, hogy az uniós egységes piac megfelelő működését biztosítsák. A koronavírus-válság során megtapasztaltuk, […]