Eurostat: tavaly 147-en haltak meg az EU területén az uniós országokban lajstromozott légi járművek balesetében

Tavaly 147-en vesztették életüket az Európai Unió területén az uniós országokban lajstromba vett légi járműveket érintő közlekedési balesetekben, 26-tal többen, mint 2021-ben – közölte az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat csütörtökön.

Újabb sztrájkot hirdettek a Ryanair brüsszeli pilótái

Két hónapon belül  negyedszer lépnek sztrájkba szeptember 14-én és 15-én a Ryanair diszkont légitársaság brüsszeli pilótái, magasabb fizetést és jobb munkakörülményeket követelve – közölte a VRT belga hírcsatorna csütörtökön a pilótákat képviselő szakszervezetek bejelentésére hivatkozva.

csador abaja

Franciaországban hétfőtől tilos muszlim viseletben belépni a tantermekbe

A franciaországi iskolákban hétfőtől nem léphetnek be a tantermekbe a muszlim öltözetet – abaját vagy kamizt – viselő tanulók, de az iskolaigazgatók fogadják majd az érintetteket, hogy elmagyarázzák nekik a tiltás értelmét – jelentette be Gabriel Attal oktatási miniszter.

ukrán katonák

Ukrán katonák szálltak partra a 2014-ben elcsatolt Krím-félszigeten

Csata zajlott az Oroszország által még 2014-ben elcsatolt Krímben csütörtökön, miután ukrán hírszerző csapatok különleges hadművelet keretében partra szálltak a félszigeten – közölte Andrij Juszov, az ukrán védelmi minisztérium hírszerzési főigazgatóságának szóvivője.

Emmanuel Macron francia elnök

Franciaország jelentősen csökkentené a bevándorlók számát

Emmanuel Macron “a bevándorlás jelentős csökkentése” mellett emelt szót egy csütörtökön megjelent lapinterjúban. A francia elnök azt is jelezte, hogy kormánya ősszel beterjeszti a parlament elé az új bevándorlási törvényjavaslatot, amelynek elfogadását az elmúlt évben többször is elhalasztotta.

Egy német törvénytervezet lehetővé tenné a nem és a keresztnév megválasztásának jogát a gyerekek körében

Tizennégy éves kortól mindenki szabadon megváltoztathatja majd a nemét és a keresztnevét Németországban az úgynevezett önrendelkezési törvény tervezete szerint, amelyet szerdán fogadott el a német kormány.

Emmanuel Macron francia elnök

Franciaország nem ismeri el ukrán területek Oroszország általi annektálását

Emmanuel Macron szerdán megerősítette, hogy Franciaország nem ismeri el “ukrán területek Oroszország általi annektálását”. A francia elnök ezt azok után jelentette ki, hogy egyik elődje, Nicolas Sarkozy “illuzórikusnak” nevezte “a visszatérést a múltba” a Krímet illetően.