Mesés karácsony a Gyermekklinikán

Egyetem
Csaknem 300 önkéntes meseolvasó teszi szebbé a Debreceni Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján gyógyuló gyerekek mindennapjait az adventi időszakban és az ünnepek alatt. A Meseklinika nevű akcióhoz a helyi televízió munkatársai és rendőrök is csatlakoztak.

A Gyermekgyógyászati Klinikán évente 85 ezer járóbeteg gyermeket gyógyítanak, és 15 ezer fekvőbeteget látnak el. A Meseklinika elnevezésű jótékonysági kezdeményezés célja, hogy vidámabbá tegye azoknak a kicsiknek a mindennapjait, akik az ünnepi időszakot kénytelenek a klinikán tölteni, távol a családjuktól, szeretteiktől.

A december 7-én kezdődött és szilveszterig tartó akció során önkéntes meseolvasók és játszótársak szórakoztatják a klinika különböző osztályain gyógyuló gyerekeket.
A Meseklinika megálmodói összesen 625 alkalmat hirdettek meg az interneten, melyekre bárki jelentkezhetett mesélőnek, vagy szervezőnek. Az időpontok szinte pillanatok alatt beteltek és csaknem 300 önkéntes mesélő vállalta, hogy meseolvasással, valamint közös játékkal járul hozzá a gyermekek öröméhez és gyógyulásához.

A jótékonysági akcióhoz a Médiacentrum Debrecen, valamint a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai is csatlakoztak. A gyerekek nagy örömmel fogadták az egyenruhásokat és a helyi televízió műsorvezetőit, riportereit, akik a meseolvasás és játék mellett ajándékokkal is igyekeztek mosolyt varázsolni a kis betegek arcára

A Meseklinika szervezői azt tervezik, hogy tavasszal folytatják az önkéntes programot.
A Médiacentrum Debrecen beszámolója ezen a linken látható.