Mentőkutya-szánon érkezett a Mikulás

Egyetem

Marci és Alma, a Debreceni Egyetem Különleges Orvos és Mentőcsoportjának (DEKOM) kutyái húzták a Mikulás „szánját”. Az ajándékokkal kedden lepték meg Gyermekklinikán gyógyulókat.
A Debreceni Egyetem karitatív szervezetének Télapója idén is kedves krampuszok kíséretében, vidám meglepetésekkel érkezett a beteg gyerekekhez. A csoki- és ajándékosztásban az Általános Orvostudományi Kar diákjai és önkéntesek segítettek.

– A nyolc éve indult kezdeményezésbe évről évre bevonjuk az orvostanhallgatókat is. A Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzata most is nagyban hozzájárult ahhoz, hogy közel két köbméter csokival tudtunk mosolyt csalni a kicsik arcára – fogalmazott Késmárky András, a DEKOM elnöke.

Nemcsak édességek, hanem játékok, ceruzák, rajzlapok is összegyűltek az adakozóknak köszönhetően, sőt ruhákat is kaptak a Gyermekklinikán lábadozók. A hatalmas csomagokat a DEKOM munkatársai már néhány nappal korábban eljuttatták az intézetbe, hogy a rászoruló családok kiválaszthassák a nekik szüksége adományt. A szülők ruhákat, tanszereket és tartós élelmiszer csomagot vihettek haza.
A DEKOM ebben az évben Dr. Lala vidám mókázásával tettet különlegessé az ajándékozást. A Magyar Bohócok a Betegekért Alapítvány bohócdoktora énekkel, verssel és lufikkal járult hozzá a gyerekek jókedvéhez és gyorsabb gyógyulásához.

unideb.hu