Schobert Norbi

Megkezdődött Schobert Norbert cégének felszámolása

Bulvár

Elindult a napokban Schobert Norbert cége, az Update jogutódjának számító Free Group Zrt. ellen a felszámolási eljárás.

A cég neve még tavaly májusban változott meg, akkor lett hivatalosan is vége a Norbi Update-nek, bár a cégvezető továbbra is a fitneszguru maradt. A Blikk úgy tudja, a Free Group Zrt. a végnapjait élheti.

„A felszámolási eljárás megindítására irányuló kérelem benyújtásának időpontja: 2023. június 29. napja. A felszámolás kezdő időpontja e végzés Cégközlöny honlapján történő közzétételének napja 2024. január 18.” – olvasható a lap birtokába jutott végzésben.

A lapnak egy szakember elmondta, a felszámolási eljárás egy fizetésképtelenségi helyzet eredménye. Amikor a bíróság így dönt, kijelölnek egy felszámolót, aki a végzés után átveszi a cég irányítását, felméri a cég vagyonát és értékesíti azt, a céggel szembeni hitelezői igényeket kielégíti.

Schobert Norbinak nagy álmai voltak a Norbi Update-tel. A fitneszguru elmondása szerint 30 éve dolgozott azon, hogy egészségesebbé tegye az embereket, a versenyhivatal azonban tavaly arra a megállapításra jutott, hogy Schoberték a Norbi Update termékekkel kapcsolatos videóikkal megtévesztették a fogyasztókat a termékek hatásait, összetételét és a diéták eredményességét illetően. Az akkori 40 milliós bírság a padlóra küldte Schobert Norbit.

Elismerte a Norbi Update, hogy megtévesztette a fogyasztókat