ÉKM: elkészültek a Gyöngyös nyugati elkerülő út második ütemének országos közúton végzett munkái

Forgalomba helyeztek a 3-as számú főúton egy közel 500 méteres felújított szakaszt, egy új körforgalmat és egy tengelysúlymérő állomást – közölte az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) hétfőn az MTI-vel.

Gőzmozdony a Mátravasút Gyöngyös-Mátrafüred megújult pályaszakaszának projektzáró rendezvényén Gyöngyösön 2024. március 26-án. A pályaszakasz 1,2 milliárd forint kormányzati támogatással, 2018-tól két ütemben újult meg. MTI/Vajda János

Megújult a Mátravasút Gyöngyös-Mátrafüred pályaszakasza

Mintegy 1,2 milliárd forint kormányzati támogatással, 2018-tól két ütemben újult meg a Mátravasút, az egyik legnépszerűbb erdei kisvasút vasúti pályája és a szerelvények teljes állománya – mondta az Agrárminisztérium erdőkért és földügyekért felelős államtitkára kedden a Heves vármegyei Gyöngyösön a Mátravasút Gyöngyös-Mátrafüred pályaszakasz projektzáró rendezvényén.

Budapest, Eger és Pécs volt a magyarok kedvence a télen

A Szallas.hu foglalási számait összesítve a főváros vonzotta a legtöbb utazót a téli időszakban. Budapestet Eger és Pécs követte, vendégéjszakákat tekintve viszont Pécs helyett Gyula lett a bronzérmes – közölte a 2023 decemberétől 2024. februárig tartó időszak eredményeinek összesítése alapján a szállásfoglaló portál.

Lakószoba az egri Gyöngyház Egyesület támogatott lakhatás programjában épült házában az avatás napján, 2024. február 14-én. MTI/Komka Péter

Felavatták a Gyöngyház Egyesület támogatott lakhatás programban épült házát Egerben

A gondoskodáspolitikában végleg fel kell számolni az államszocialista, kommunista időkből ránk maradt intézményi beidegződés lenyomatait – jelentette ki a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára szerdán, a Gyöngyház Egyesület támogatott lakhatás házavató ünnepségén, Egerben.

Január közepétől megszűnik a Dunaharaszti zónabérlet és a hatvani vonal menti közös bérlet

A MÁV-VOLÁN-csoport – az utasigényeket követve – 2024. január 15-étől kivezeti két, területi alapú bérlettermékét: a Dunaharaszti zónabérletet, valamint a Gödöllőről, Gyöngyösről és a Budapest-Hatvan vasútvonal mentén fekvő Galga menti településekről kedvező árú vasúti, buszos és HÉV-vel történő utazást biztosító közös bérletet – közölte az MTI-vel pénteken a MÁV-Volán Csoport.