Letartóztatásban maradhat a családok közötti konfliktust késsel rendezni kívánó férfi

Rendőrség

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványozta a Szolnoki Törvényszék letartóztatást fenntartó határozatának a helybenhagyását annak a harmincéves jászladányi elkövetőnek az ügyében, akit a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádol.

A vád szerint 2020 februárjában a vádlott családja és egy másik család között haragos viszony alakult ki. A vádbeli napon a terhelt családtagjai húsklopfolóval, szerszámnyelekkel és sörösüvegekkel vonultak a sértett családjának házához, ahol verekedni kezdtek. A vádlott egy magánál tartott késsel kétszer felső testén megszúrta az ellenlábas család egyik tagját, aki ennek következtében közvetlen életveszélyes sérülést szenvedett. A sértett halálát az időben nyújtott gyors és szakszerű orvosi ellátás hárította el.

A vádlott letartóztatását a szökés és az elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélyére tekintettel a törvényszék a vádemelést követően fenntartotta, amely ellen a vádlott fellebbezéssel élt.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség megítélése szerint a letartóztatás fenntartására megalapozottan került sor, mert a többszörös visszaesőnek minősülő, újabb bűncselekményét feltételes szabadság hatálya alatt elkövető terhelt esetében enyhébb kényszerintézkedéssel az eljárás céljai nem biztosíthatók.

A fellebbezés tárgyában a másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla dönt, míg a vádlott és családtagjai büntetőjogi felelősségét a Szolnoki Törvényszék vizsgálja.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.