Aurelio Caversaccio

Elmaradt az ítélet Aurelio tárgyalásán

Ország

Nem született ítélet VV Aurelio tárgyalásán tegnap. A Szegedi Ítélőtáblán megtartott tárgyalást elhalasztották novemberre.

Az eredeti tervek szerint tegnap született volna ítélet az egykori VV-győztes, Aurelio Caversaccio ügyében, aki emberrablás miatt állt bíróság elé. Novemberben egy harmadik szakértő meghallgatásával folytatódik a per. Egy általános orvosszakértő, illetve pszichológus szakértő is megjelent tegnap Szegeden, de Aurelio ügyvédje szerint pszichiáter szakértő meghallgatására is szükség van, aki azonban betegség miatt nem tudott részt venni a tárgyaláson.

Aurelio utolsó, júniusi tárgyalásán arról döntöttek volna, hogy helyben hagyják-e az elsőfokú ítéletet, amely letöltendő börtönbüntetés volt. Akkor azonban a bíróság helyt adott az ügyvéd által benyújtott indítványnak, így végső határozat nem született Auerlio sorsáról – írta meg a Blikk.

A tegnapi tárgyaláson Aurelio egyébként el is sírta magát, amikor a pszichológus szakértő arról beszélt, hogy Aurelionak korábban voltak már öngyilkossági kísérletei is, valamint felelősnek érzi magát édesapja halála miatt. A szakértő szerint Aurelio azért vádolja magát, mert amikor édesapja beteg volt, ő gyakran nyúlt különféle szerekhez, amikkel le is bukott. Házkutatást tartottak az édesapjánál is, aki nem sokkal később elhunyt.

Az ügy 2017-ig nyúlik vissza, akkor ősszel egy szórakozóhelyen közel 200 ezer forintot lopott el Auréliótól egy ismerőse. A vád szerint emiatt az egykori ValóVilág-nyertes több barátjával együtt elrabolta az illetőt, hogy visszaszerezzék tőle az ellopott pénzt.