Balog Zoltán

Balog Zoltán beismerte a tévedését de marad a református egyház élén

„Ha az elnök kérésére bármilyen ügyben állást foglalok, az kizárólag rá tartozik. Akár tévedtem, akár nem. Ez a tanácsadói szerepkörben magától értetődő. Döntéseket ő hoz, szuverenitása megkérdőjelezhetetlen” – mondta Balog Zoltán református püspök, volt emberierőforrás-miniszter a Magyar Református Egyház Zsinati Hivatalában tartott meghallgatását után a református egyház hivatalos csatornáján kiadott videóüzenetben.

Varga Judit Brüsszelben

Novák Katalin bejelentése után lemondott Varga Judit is

Novák Katalin köztársasági elnök bejelentése után lemondott Varga Judit is – számolt be a hírado.hu oldala. A politikus igazságügyminiszterként ellenjegyezte azt a kegyelmi kérvényt, ami az államfő lemondásához vezetett. Varga bejegyzésében vállalta ezért a politikai felelősséget és jelezte, hogy lemond parlamenti mandátumáról, nem vezeti a Fidesz EP-listáját és visszavonul a közélettől.

Agrárközgazdasági Intézet: csökkent a gabona, az ipari- és takarmánynövények, valamint számos zöldség ára

Csökkent a gabona, az ipari- és takarmánynövények ára, a zöldségek többsége is olcsóbb lett, illetve mérséklődött vagy megállt a drágulásuk 2024 elejére – olvasható az Agrárközgazdasági Intézet legfrissebb összefoglalóiban.