Rendőrség Debrecenben

Védekezésre képtelen embert fosztott ki egy többszörös visszaeső Debrecen belvárosában

Helyi hírek

A Debreceni Járási Ügyészség kifosztás bűntette és más bűncselekmény miatt gyorsított eljárás keretében állította bíróság elé azt a férfit, aki egy padon alvó sértett értékeit lopta el Debrecen belvárosában.

A vád szerint a vádlott 2022. október 22-én, hajnali 2 óra körül Debrecen belvárosában sétált, amikor felfigyelt egy buszmegálló padján alvó férfira, és elhatározta, hogy kihasználja a védekezésre képtelen állapotát és elveszi az értékeit. Odalépett hozzá, elvette a sértett táskáját és arrébb ment. A férfi átkutatta a táskát, a benne lévő pénztárcából kivette és eltette a 14.000 forint készpénzt, a táskát pedig a tárcával és az abban lévő igazolványokkal együtt egy szemetes kukába dobta.

A vádlott ezután visszament a férfihoz és lecsatolta csuklójáról a 30.000 forint értékű karóráját, amit a helyszíntől eltávolodva zsebre tett, majd ismét visszament a sértetthez és ellopta tőle a mobiltelefonját és fülhallgatóját is.

Az elkövető a sértett mobiltelefonját még aznap eladta, de a vevő nem tudott arról, hogy a készülék lopott. A debreceni rendőrség által végzett nyomozás során a sértett több mint kétszázezer forintos kárából 120.000 forint megtérült, mert mobiltelefonját a rendőrség lefoglalta és visszaadta.

A letartóztatásban lévő, többszörös visszaeső vádlottat a Debreceni Járási Ügyészség 2022. november 17-én délelőtt a Debreceni Járásbíróság elé állította.

A járásbíróság a férfit bűnösnek mondta ki kifosztás bűntettében és közokirattal visszaélés vétségében, ezért 3 év 6 hónap fegyházbüntetésre, 4 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte és 121.500 forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el vele szemben. A járásbíróság ítélete jogerős, azt az ügyészség, a vádlott és a védője is tudomásul vette.