Új pótdíjazási forma jöhet a DKV-nál; népszerű ez E-bérlet

Helyi hírek

Egy év alatt, több, mint húszszorosára nőtt az elektronikus bérletet használók száma Debrecenben – írja közleményében a DKV. Mint fogalmaznak, 2017-ben, Magyarországon elsőként Debrecenben vezették be az elektronikus személyazonosítóra történő bérletvásárlást a helyi közösségi közlekedésben. Egy év múlva tovább bővült a szolgáltatás. Az utasok a társaság honlapján, sorban állás nélkül is meg tudják vásárolni bérleteiket.

Töretlenül növekvő eladások

Míg tavaly novemberben mintegy 300-an váltottak elektronikus bérletet, a legfrissebb adatok szerint ez a szám ma már átlagosan havi 6500, ami az átlagos havi bérletértékesítés 11%-a. Az e-személyire megváltott bérletek 85%-át online, a DKV Zrt. honlapján veszik meg az utasok. Az elektronikusan leggyakrabban vásárolt bérlettípus az általános havi bérlet, de elmondható, hogy a diákok jelentős része is a diákigazolványára veszi meg a tanuló bérletet.

Folyamatos megújulás

Az e-Személyire történő vásárlással együtt jelent meg egy új ellenőrzési rendszer is. A Zebra típusú okos készülékeken sokkal egyszerűbben ellenőrizhetik az ellenőrök a bérletek érvényességét is.

A közeljövőben a társaság új pótdíjazási forma bevezetését is tervezi, amelyben már a jegyek, bérletek ellenőrzésére szolgáló készülék automatikusan végzi a pótdíjazást, ha szükség van rá. Így sokkal gyorsabb és diszkrétebb lesz a folyamat, hiszen a személyazonosító igazolványról egy érintéssel vihetők fel az adatok a készülékre

– ígéri a közlekedési vállalat.

Környezetbarát újítások

2020. január 1-jétől az egy hónapnál hosszabb időre vásárolható bérlet típusok, mint a negyedéves tanuló, nyugdíjas vagy éves bérlet, már csak és kizárólag elektronikusan lesznekmegvásárolhatók.

Az elektronikus bérlet nem csak modern, hanem környezetkímélő is, hiszen nincs szükség papír nyomtatására. A DKV Zrt. minden utasának javasolja, hogy akik eddig még nem tették meg, azok a kormányablakokban díjmentesen cseréljék ki a régi személyazonosító igazolványt újra, és ezt követően minden hónapban kényelmesen, otthonról vegyék meg elektronikus bérleteiket.

Mindezt a www.dkv.hu honlapon található Online jegy- és bérletvásárlási felületen tehetik meg. A vásárlás regisztrációval és regisztráció nélkül is megtehető. A regisztráció a későbbi vásárlási folyamatokat könnyíti meg. Egy kattintással, akár az egész család utazási jogosultsága megvásárolható, ha a felhasználó úgynevezett sablonokba menti el  a felületen rögzített adatokat.

DKV

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.