Galiba gyermekfesztivál Debrecen

Gyermekzsivajjal telik meg a Nagyerdő a Galiba Gyermekfesztiválon

Helyi hírek

A karneváli héten a családos szülők sem fognak unatkozni.

Augusztus 13-tól 17-ig gyerekzsivajjal telik meg a Nagyerdő, a karneváli héten ugyanis beindul a Lurkó Liget. Gábor-Tóth Ildikó, a Főnix Rendezvényszervező Kft. munkatársa elmondta, hogy a Békás Tónál többek között a Kaláka lép fel, de több gyerekzenekar és nívós programok is várják majd a családosokat. A részletes lebontás itt található.
A programsorozat pedig beletorkollik majd a Galiba Gyermekfesztiválba, ami augusztus 18-án 17 órától lesz Debrecenben a Kossuth téren. A rendezvényen részt vesz majd Kárász Eszter énekesnő és Varró Dániel, József Attila-díjas költő, műfordító – mindketten a gyermeikkel. A Galiba fesztivál tulajdonképpen a karnevál „kistestvér” rendezvénye, amelyre a Debrecenben élő közösségek maguk készítik el a meseirodalom hőseit mintázó kis virágkocsijukat. A rendezvény központi eseménye idén is a kézműves kocsik felvonulása lesz. A kísérő csoportok egy részével pedig a Galiba-színpadon is találkozhatunk 18 órától a Déri téren. A zsűri által díjazott legjobb három kocsi egyébként a virágkarneválon is felvonulhat majd 20-án.
Az egészen apró csemeték és szüleik pedig babakocsis felvonuláson is részt vehetnek, a szervezők körülbelül 20-30 babakocsira számítanak. Mint Gábor-Tóth Ildikó elmondta, ennek a felvonulásnak a célja, hogy jó hangulatot és jó társaságot hozzanak össze, valamint, hogy a legkisebbeket is bevonják a virágkarneválba.