Mészáros Lőrinc tőzsdei céget vásárolt

Gazdaság

A felcsúti gázszerelőből Orbán Viktor-közeli vállalkozóvá (a rossznyelvek szerint strómanná) avanzsált Mészáros Lőrinc fáradhatatlanul vásárolja fel a földeket, cégeket, és sorra nyeri a közbeszerzési pályázatokat.A 444.hu írta meg, hogy Mészáros magánszemélyként megvette a Konzum Nyrt. 19,57 százalékos részvénycsomagját február 22-én.

Egy tőzsdén kívüli ügyletben vett meg 4 millió részvényt, ami a mostani árfolyam alapján 200 millió forint körüli összeget jelenthet.

A Konzum PE Magántőkealap is vásárolt 4,6 milió darab részvényt, ami a társaság 22,5 százalékos tulajdonrészét testesíti meg. Mészáros Lőrinc és az ismeretlen tulajdonosokat fedő tőkealap egyaránt a Forlev Kft. részvényeiből vásároltak be.

A Konzum Nyrt. további nagytulajdonosa Jászai Gellért. A hozzá tartozó cégcsoport vette meg 2016 októberében a Hunguest-hotelláncot Leisztinger Tamástól. A hotelbizniszbe is beszálló Mészáros Lőrinc korábban a Demokratának azt nyilatkozta: megkérte barátját, Jászai Gellértet, hogy az ő szállodáit is vegye be a Hunguest rendszerébe, és így működtesse őket.