Tudatmódosító szerektől mentes fesztivál lesz Debrecenben

Uncategorized

Lóci játszik, Platon Karataev, The Biebers, Deniz Live. Pál Feri atya és Kádár Annamária. Marvel kvízest, video- és design workshopok, élő könyvtár és várostrom, valamint kézműves foglalkozások. Több mint 100 hitéleti, kulturális, közéleti, tudományos, pszichológiai, zenei és sportprogram várja a közel 3.000 regisztrált résztvevőt az idei Csillagponton.

A Kárpát-medence egyik legizgalmasabb, minden tudatmódosító szertől mentes fesztiválja egy hét múlva kezdődik. A Csillagpont Református Ifjúsági Találkozót július 23. és 27. között rendezik Debrecenben, a teljes programkínálat a fesztivál honlapján érhető el. Napijegyeket még a találkozó ideje alatt is lehet venni.

Mint azt Bedekovics Péter, a Magyarországi Református Egyház Ifjúsági Irodájának vezetője elmondta: „Eddig közel 3.000 fiatal regisztrált a találkozóra. Így az idei Csillagpont is kiváló alkalom lesz arra, hogy közösen megéljük: a keresztyén hit modern, vagány, aktuális, és Jézusnak ma is rengeteg fiatal követője van.” 

A téma: körbevesz 

Az idei Csillagpont azt mutatja majd meg, hogyan vesz körbe Isten országa és szeretete mindnyájunkat akkor is, ha eddig nem éreztük, vagy még nem ismerjük. A találkozó témája kapcsán Járay Márton teológus, lelkigondozó, egyetemi oktató, a Csillagpont idei főelőadója elmondta: „Néha úgy látom, mintha az egyetemisták azt élnék meg, hogy meg kell tanulniuk alkalmazkodni ehhez a világhoz, mert úgy tudnak érvényesülni. Én ellenben azt szeretném, hogy a fiataljaink azon gondolkozzanak, miként tudják úgy alakítani a világot, hogy az egyre jobban hasonlítson Isten országára. 

Csillagpont app is lesz

A kilencedik református ifjúsági találkozó nagy újdonsága a Csillagpont alkalmazás, amelyet mindenki ingyen letölthet androidos telefonjára. A Google Play áruházban már elérhető az app, melyen keresztül a résztvevők böngészhetik a teljes programkínálatot. Emellett összeállíthatnak saját programlistát, de megtalálják benne a digitális énekfüzetet, és a fesztivál térképét, valamint a találkozóról született híreket, videókat, fotókat is. 

„Nagyon hálásak vagyunk a református mérnökmisszió önkénteseinek az alkalmazásért. Nekik hála, a programfüzet méretének csökkentésével és az énekfüzet digitalizálásával is érvényesíthetjük a teremtésvédelmi szempontokat a találkozón” – fogalmazott Prikryl Edina, a Csillagpont koordinátora.