Legyűrte a Felcsútot a Loki, de ez kevés volt a döntőhöz

Sport

2-0-ra győzött a DVSC a  Puskás Akadémia elleni kupaelődöntő visszavágóján, de mivel két hete a Puskás 4-0-ra verte a Lokit, Pintér Attila csapata jutott a döntőbe.

A Puskás Akadémia a klub történetében először került a labdarúgó Magyar Kupa döntőjébe, mivel négygólos hazai sikerét követően az elődöntő keddi visszavágóján 2-0-ra kapott ki a Debreceni VSC vendégeként, így 4-2-es összesítéssel jutott tovább.

A döntőt május 23-án a Groupama Arénában rendezik, ahol a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő és az Újpest FC mérkőzésének győztesével találkozik a felcsúti csapat.

Magyar Kupa, elődöntő, visszavágó:
Debreceni VSC-Puskás Akadémia FC 2-0 (1-0)
—————————————
Debrecen, Nagyerdei Stadion, v.: Iványi
gólszerzők: Tisza (38.), Takács T. (51.)
sárga lap: Szatmári (72.), Tőzsér (89.), illetve Henty (31.)
Továbbjutott: a Puskás Akadémia 4-2-es összesítéssel.

Debreceni VSC:
————–
Kosicky – Filip (Bereczki, 83.), Szatmári, Mészáros N., Barna – Jovanovic, Tőzsér, Kusnyír (Sós B., 64.), Varga K. – Tisza (Mengolo, 72.), Takács T.

Puskás Akadémia FC:
——————-
Hegedüs L. – Poór, Hegedűs J., Spandler, Trajkovski – Osváth, Madarász (Perosevic, a szünetben), Márkvárt, Balogh B. – Henty (U. Diallo, 82.), Radó (Szakály P., 58.)

Az ötödik percben a vendégek, tíz perccel később a hazaiak kapusának akadt védenivalója. A következő bő húsz perc azonban mezőnyjátékot hozott veszélyes helyzet nélkül. Az aktívabb debreceniek a 38. percben szereztek vezetést: egy lecsorgó labdát a lesipuskás Tisza Tibor helyezett a felcsútiak kapujába közelről.

pinyocega
“Pinyő” a kétgólos vereség után sem szomorkodhatott nagyon

Takács Tamás fejesből szerzett góljával az 51. percben megduplázta előnyét a DVSC, utána azonban mezőnyfölénye ellenére helyzeteket nem tudott kialakítani. A Puskás Akadémia a 70. perctől átvette a játék irányítását, gólszerzési lehetőségeivel azonban nem élt, de így is simán jutott a fináléba köszönhetően az első mérkőzésen szerzett tetemes előnyének.

Download (2)
A mérkőzést a helyszínen tekintette meg Georges Leekens, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya (j), Szélesi Zoltán, a válogatott edzője (k) és Patrick De Wilde a válogatott másodedzője (b).

Fotók: Czeglédi Zsolt / MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.