Színvonalas floorball tornának volt házigazdjáa Debrecen

Sport

A hazai floorball rangos képviselői mellett a határon túlról is érkeztek csapatok a cívisvárosba. A DEAC új játékosokkal és nagy lelkesedéssel vágott neki az I. Debrecen Floorball Open-nek. A hazai gárda nem is okozott csalódást: meglepetésre veretlenül jutott tovább a egyetemista csapat a csoportból. Pedig nem volt könnyő dolga a debrecenieknek: a Miskolc és ARES is az élvonal alsóházi rájátszásában vesz részt, míg a rimaszombati Titans csapata is komoly ellenfél volt. A további csoportmérkőzéseken is színvonalas találkozókat láthattak a kilátogatók, korábbi válogtatott játékosok és a mostani hazai mezőny meghatározó tagjai is ütőt ragadtak.

A rájátszás során debrecenieknek már kevesebb szerencséjük volt, de a végül későbbi győztes SZPK-nak és Origonak is komoly nehézséget okozott a DEAC legyőzése.

A harmadik helyet végül így az Origo szerezte meg, míg a döntőben a komáromi SZPK 3:2-es arányban győzte le a Titans Rimaszombat gárdáját.

Csoportmérkőzések:

DEAC-Miskolci FE 1:1
Black 69 – Szolnok CFK 3:1
DEAC-Vác 7:0
Miskolci FE – ARES HC 4:3
Black 69 – SZPK 1:4
Szolnok CFK – Origo 0:2
DEAC – ARES 2:2
Miskolci FE – Vác 10:0
SZPK – Origo 3:0
Titans – Miskolc 2:1
AREC-Vác 5:1
SZPK-Szolnok 5:1
DEAC-Titans 1:0
Black 69 – Origo 0:1
Vác – Titans 1:7
ARES – Titans 2:5

Helyosztók:
7. helyért: ARES-Szolnok 7:2
Elődöntő: Titans-Origo 1:1 – büntetőkkel 2:0 a Titans javára
Elődöntő: SZPK-DEAC 2:1
5. helyért: Miskolc – Black 69 6:1
3. helyért: Origo-DEAC 1:0
Döntő: SZPK-Titans 3:2
A torna végeredménye: 1. SZPK 2. Titans Rimaszombat 3. Origo SE 4. DEAC 5. Miskolci FE 6. Black 69 Székelyudvarhely 7. ARES HC 8. Szolnok Cannibals FK 9. Váci Sasok

All Stars csapat: Dr. Héjja Gábor – kapus, DEAC Csikai Mátyás – védő, Origo Csáki Gergely – védő, Black 69 Székelyusvarhely Pet’o Jach – center, Titans Kiss János – csatár, SZPK Tóth Máté Gábor – csatár, SZPK