Kosárrangadó és kiélezett focimeccsek

Sport

Az ősi rivális Nyíregyháza érkezik a DEAC férfi kosárlabda csapatához. A klub labdarúgói és futsalosai sem pihennek, az első és másodosztály küzdelmei is folytatódnak a hétvégén.
Az ősi rivális Nyíregyháza ellen játssza első hazai mérkőzését a DEAC Kamilla Gyógyfürdő az NB1/B-s kosárlabda bajnokság második fordulójában. A szabolcsiak az előző kiírásban búcsúztak az első osztálytól, több meghatározó játékosuk is Debrecenbe igazolt, így nem csak a szomszédvárak összecsapásától lesz érdekes az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban szombaton 17 órától kezdődő találkozó. A keleti rangadó érdekessége, hogy a DEAC újdonsült edzői stábja, a Ferenczi Tamás – Horváth Imre páros már voltak a szabolcsiak edzői, ráadásul Brane Savic, Lajsz Gergely és Kósa Tamás tavaly még a nyírségieket erősítették. Mindkét együttes győzelemmel kezdte a bajnokságot, a DEAC Nagykőrösön aratott győzelmet, míg a Nyíregyháza hazai pályán győzte le a jó erőkből álló Békés gárdáját.

Idegenben a DEAC

A DEAC a Hosszúpályi SE otthonába látogat a megyei első osztályú labdarúgó bajnokság következő fordulójában. A DEAC az előkelő második helyen áll a táblázaton, az ellenfél két győzelemmel és négy döntetlennel a hatodik. Sáfár László tanítványai a nagyhegyesi fiaskót leszámítva szorgosan gyűjtögetik a győzelmeket, méghozzá nem is akármilyen játékkal, hiszen legutóbbi három összecsapásukon tizenkétszer találtak az ellenfelek hálójába. A házigazdák dolgát eltiltások is nehezíthetik a hétvégi bajnokin, Lakatos Zsoltot és Rostás Gábort is kiállították a legutóbbi, Kaba elleni találkozón. Szerencsére hasonló gondokkal nem kell számolni a debrecenieknél, így a vezetőedző a legerősebb csapatát küldheti pályára a vasárnap 15 órától kezdődő rangadón.

Itthon játszik a DASE

Az Egyetemi Sporttelepen a listavezető ellen bizonyíthatja a DASE csapata, hogy nem érdemtelenül jutott fel a megyei első osztályba: a Hajdúnánás GB FK látogat Dér István gárdájához. A nemrég edzőcserén átesett egyetemi alakulat hét közben 1-0-s vereséget szenvedett a Monostorpályi SE elleni mérkőzésen, ahol ráadásul Takács Tamást kiállították. A két alakulat egyszer már találkozott egymással a kupában, akkor egy 2-1-es sikernek köszönhetően összejött a debreceni továbbjutás. Hogy tud-e meglepetést okozni a DASE, az vasárnap 15 órától a DEAC-pályán kiderül.

Jó szériában a DEAC II.

A labdarúgó megye II déli csoportjának ötödik játéknapján Konyáron vendégszerepel Katona László DEAC II-je, mely hat pontjával jelenleg a hatodik helyen áll a táblázaton. A Konyári SE három ponttal, ezáltal két helyezéssel előzi meg a Debreceni Egyetem csapatát. A DEAC II. a harmadik körre lendült bele a játékba, a pocsaji és a földesi vereségek után az addig listavezető Biharkeresztest 5:0-ra, míg a kiesés elől menekülő Hajdúszovátot 12:0-ra ütötték ki. Eltiltás nem nehezíti egyik szakvezető dolgát sem, így a legerősebb összeállításukban játszhatnak a felek. A mérkőzés szombaton 15 órakor kezdődik a konyári sportpályán.

A női futsalosok Győrbe utaznak második bajnoki meccsükre: az Árkád ETO ellen szeptember 25-én, vasárnap játszanak 19 órai kezdettel.

A DEAC férfi futsal csapata a Csenger együttese ellen, itthon játssza második bajnoki mérkőzését. Szeptember 26-án, hétfőn 18 órakor kezdenek a Sporttudományi Oktatóközpontban.
unideb.hu