Remek eredményt értek el a debreceni kézis lányok

Sport

Háromszoros BL-győztest vert a Loki.

A hét végén a dunaújvárosi Kohász Kupán vett részt az NB I. nyitányára készülő DVSC. A mezőnyt két hármas csoportra osztották a szervezők, a debreceni lányok az EHF Kupa-döntős német TuS Metzingennel és a horvát bajnok Podravka Koprivnicával alkották a B-csoportot, míg az A-csoportban a házigazda DKKA, a Békéscsaba és a háromszoros BL-győzes dán Viborg szerepelt.

Tone Tiselj tanítványai a Metzingen ellen kezdtek, és két góllal alulmaradtak az EHF-kupa döntősével szemben, majd jó játékkal simán verték a horvát bajnok Koprivnicát.

A torna második napján a csoportok azonos helyén végezett csapatai játsszották a helyosztókat. A debreceni a Viborggal találkoztak a bronzmeccsen, és kellemes meglepetést okozva diadalmaskodtak. Szép volt, lányok!

A tornát a házigazda újvárosiak nyerték, miután a döntőben 27-25-re legyőzték a Metzingent.

A debreceniek eredményei:

TUS METZINGENB (német)–DVSC-TVP 24–22 (13–11)
DVSC: Horváth-Pásztor – Varsányi 3, Punko 4, Deszpotovics, Jezsikava 9 (3), Garbuz 2, Kelemen 1. Cs: Lajtos (kapus), Tóth M. 1, Siska 1, Sirián, Marincsák 1.

DVSC-TVP–PODRAVKA KR (horvát) 24–19 (14–9)
DVSC: Lajtos – Varsányi 1, Punko 3, Garbuz 3, Sirián 1, Jezsikava 5 (1), Tóth M. 4. Csere:Horváth-Pásztor (kapus), Tóvizi, Kelemen 2, Siska 2, Marincsák 3 (2).

DVSC-TVP–VIBORG HK (dán) 24–20 (9–10)
DVSC: Lajtos – Varsányi 3, Sirián 4, Punko 2, Deszpotovics, Garbuz 4, Kelemen 1. Cs:Horváth-Pásztor (kapus), Marincsák 3 (1), Jezsikava 3, Tóth M. 4, Siska.