Kis halaktól a nagy halig

Rendőrség

A rendőrök előbb a fogyasztókat, majd a drogdílert is elfogták.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Kábítószer Bűnözés Elleni Osztálya kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy 59 éves férfival szemben, aki a nyomozás adatai szerint VII. kerületi lakásában rendszeresen árult drogot, többnyire kokaint. A KR NNI nyomozói beazonosították a díler vásárlóit. Az egyik fogyasztót – egy 44 éves férfit – 2019. május 14-én a KR járőrei az után vonták intézkedés alá, hogy néhány percet a kereskedő lakásában töltött, ruházatából csekély mennyiségű kokain került elő. Egy másik vásárlót június 21-én fogtak el a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) munkatársaival közösen; az 53 éves férfinál alufóliába csomagolt fehér port – feltehetően szintén kokaint – találtak a rendőrök.

A KR NNI nyomozói a kereskedő elfogására 2019. július 9-én összehangolt akciót szerveztek, majd 11 óra 56 perckor egy élelmiszerbolt előtt elfogták. A férfi lakásában kutatást tartottak a rendőrök, amelynek alkalmával – az elsődleges gyorsteszt szerint – kokaint, valamint a kábítószer terjesztéséhez szükséges eszközöket (digitális mérleget, simítózáras nejlontasakokat, a higításhoz használatos „ütőanyagot”) találtak és foglaltak le.

Az 59 éves férfit elfogását követően előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki. A két fogyasztóval szemben kábítószer birtoklása miatt a BRFK folytat eljárást. A KR NNI szakértők bevonásával folytatja a nyomozást.