Közokiratokat hamisítottak

Rendőrség

A Bács-Kiskun megyei Rendőr-főkapitányság útiokmányok meghamisítása ügyében fejezte be a vizsgálatot.

 

Tompa Közúti Határátkelőhelyen keresztül 2019. március 26-án 22 óra 30 perckor egy 22 éves szerb állampolgár akarta elhagyni Magyarországot. A férfi útlevelének ellenőrzésekor kiderült, hogy az okmányban elhelyezett bélyegzők közül az egyiken módosításokat végeztek úgy, hogy a dátum egy részét átírták. A gyanúsított kihallgatása során elmondta, hogy túltartózkodott az Európai Unió területén, és a hamisítás segítségével próbálta legalizálni a jogsértést.

Szintén egy szerb állampolgár jelentkezett kilépésre egy autóbusz utasaként 2019. április 15-én 3 óra 45 perckor Tompánál. A 42 éves férfi ellenőrzésre egy magánútlevelet adott át, amellyel kapcsolatban szintén felmerült a hamisítás gyanúja. Az okmány teljeskörű vizsgálata során beigazolódott, hogy abban összesen négy olyan bélyegzőlenyomatot helyeztek el, amelyek hamisak, azaz az eredeti utánzatai.

A járőrök mindkét férfit előállították. Őket a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatta.

A szabadlábon védekező gyanúsítottak ügyében a nyomozók a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat a napokban átadták az ügyészségnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.