Járókelők fényképezték le a tolvajt

Rendőrség

A kecskeméti férfi alig két óra alatt három lakásba surrant be. Amikor az egyik helyen észrevették, menekülőre fogta, ám egy szemfüles pár az utcán lefényképezte. A nyomozók azonnal felismerték.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 2019. március 9-én 12 óra 25 perckor bűnügyi őrizetbe vett egy 30 éves helyi lakost. A férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy a délelőtti órákban besurrant három olyan lakásba, ahol a tulajdonosok otthon voltak, és a bejárati ajtót könnyelműségből nem zárták be.

Az elkövető a lakásokból készpénzt, iratokat, táskákat, mobiltelefont, ruhát vitt el. Az egyik ingatlanban, ahol két nő tartózkodott, észrevették a besurranót. Ő ekkor – egy női táskával a kezében – menekülőre fogta, ám a tulajdonos és barátnője utánaszaladtak. Az asszonyok utol is érték az utcán a férfit, és visszavették tőle a sértett értékeit. Közben egy arra sétáló pár fényképet készített a tolvajról, amely alapján a nyomozók rövid időn belül beazonosították a többrendbeli lopással gyanúsítható J. Józsefet. A sértettek a tárgyaikat hiánytalanul visszakapták.

A férfi ellen hasonló bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt már folyik eljárás, így őt a rendőrök őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.