Balesetmentesen az ünnepek idején is

Rendőrség

A téli időjárási körülmények fokozott figyelmet és óvatosságot kívánnak meg minden közlekedőtől – a rendőrség közleménye.

A gyalogosok kérjük, vegyék figyelembe, hogy korábban sötétedik, így ha olyan útszakaszt is érintenek, ahol rosszak a látási viszonyok, mindenképpen legyenek körültekintőbbek (például úttesten való átkeléskor), viseljenek világos színű ruházatot és láthatóságot elősegítő eszközöket. Kérjük, hogy gyalogosként a mobiltelefon használata ne vonja el a figyelmüket a közlekedésről, legyenek körültekintőek!

A járművezetőket arra kérjük, hogy a téli útviszonyok miatt haladjanak lassabban, tartsanak nagyobb követési távolságot és tartsák be a közlekedési szabályokat. A balesetek elkerülése érdekében ilyenkor nagyobb fokú türelemre van szükség, így korábban célszerű útnak indulni, hosszabb menetidővel kell számolni és ajánlott rendszeresen figyelemmel kísérni a közlekedési információkat. Az esetleges torlódásokra is felkészülve javasoljuk, hogy feltöltött üzemanyagtankkal és ablakmosó tartállyal induljanak útra és legyen a gépkocsiban mindig meleg ital, pléd.

Legyenek a közúti közlekedésük során nyugodtak, előzékenyek, udvariasak, és fokozottan ügyeljenek a közlekedés védtelen képviselőire, a gyalogosokra, hiszen a közelgő ünnep a szeretetről szól és arról, hogy mindenki biztonságban hazaérjen!

Boldog Karácsonyt és balesetmentes közlekedést kíván a Hajdú-Bihar Megyei Balesetmegelőzési Bizottság!