Trükkösen kinyitották az autókat, majd vitték az értékeket

Rendőrség
Elfogták a rendőrök azt a két férfit, akik több alkalommal nyitottak ki gépkocsikat Debrecenben.

A Debreceni Rendőrkapitányság nyomozást folytat K. Imre 44 éves és G. László 50 éves debreceni lakosokkal szemben lopás vétség és lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A rendelkezésre álló adatok szerint a két férfi 2016. május 24-én 11 óra 20 perc körül egy Debrecen, Faraktár utcában található üzlet parkolójában három személygépkocsi lezárását egy „blokkoló” eszköz segítségével megakadályozta, majd a sofőr távozása után azokat kinyitották, átkutatták és az egyikből készpénzt tulajdonítottak el.

A debreceni nyomozók az ügyben végzett adatgyűjtés során megállapították a lopás elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfiak személyazonosságát. K. Imrét és G. Lászlót a rendőrök 2016. május 24-én 14 óra 40 perc körül a városban elfogták és a rendőrkapitányságra előállították, majd a G. László lakásán végzett házkutatás során az eltulajdonított készpénzt megtalálták és lefoglalták.

A helyi lakosokat előállításukat követően a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat, amelyet a Debreceni Járásbíróság 2016. május 26-án elrendelt. A megalapozott gyanú szerint a két férfi Debrecen területén található bevásárlóközpontok parkolóiban – hasonló módszerrel – további négy gépkocsit nyitott ki, amelyekből különféle értéktárgyakat tulajdonítottak el.