Utánfutóval vitték volna a fát

Rendőrség
A rendőrök két férfit fogtak el, akik fát vittek el egy nyírábrányi erdőből.

A polgármester értesítette a határrendészeti kirendeltség munkatársait 2015. január 23-án 15 óra 15 perckor arról, hogy Nyírábrányban az Iskola utca mögötti erdős területen két férfi az önkormányzat tulajdonát képező területről fát akart eltulajdonítani, azonban ő tetten érte és visszatartja őket. A rendőrök a helyszínre mentek, ahol megállapították, hogy a két helyi férfi egy kézi fűrésszel és baltával több fát vágott ki, majd annak egy részét utánfutóra pakolták. A járőrök a gépkocsi közelében további kivágott faágakat is találtak.

A határrendészeknek az egyik férfi fakivágási engedélyt adott át, amelyről kiderült, hogy az gallyfa elszállítására vonatkozott, amelyet a férfiak 2015 decemberében már elvittek az erdőből az engedélyt adó hölgy részére. A járőrök a helyi lakosokat elfogták és előállították a határrendészeti kirendeltségre. A két férfitól lefoglalták a bűncselekmény elkövetéséhez használt fűrészt és baltát.

A 22 éves és a 23 éves férfiak ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság Vámospércsi Rendőrőrs indít nyomozást.