Egy debreceni is van a vádlottak között

Rendőrség

Engedély nélkül tartott lőfegyverekkel, lőszerekkel, lőfegyverre szerelhető hangtompítókkal is rendelkeztek azok az indiaikender-termesztők, akiket már korábban gyanúsítottként hallgattak ki a rendőrök – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Janasóczki Attila kifejtette, a sátoraljaújhelyi rendőrkapitányság korábban kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást Sz. Károly 60 éves sárospataki és a hasonló korú G. Csaba debreceni lakossal szemben.
A nyomozás későbbi szakaszában merült fel, hogy az ügy gyanúsítottjai, továbbá B. István 58 éves karcsai lakos engedély nélkül tartott lőfegyverekkel, lőszerekkel, lőfegyverre szerelhető hangtompítókkal is rendelkeznek – ismertette a részleteket a szóvivő.

Hozzátette, a rendőrök gyanúja nem volt alaptalan, ugyanis a gyanúsítottak Karcsán és Füzérkomlós külterületén rejtettek el engedély nélkül tartott lőfegyvereket, lőszereket. Ezek az október 9-i házkutatások során, továbbá már az ügy előzményében szereplő tanya melletti erdőből, illetve egy félig kész híd alól előkerültek, amelyeket le is foglaltak.
A sátoraljaújhelyi nyomozók lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki az elkövetőket – jegyezte meg Janasóczki Attila.