Vizoviczki ügy: újabb debreceni cég ellen indult felszámolás

Helyi hírek

A legfrissebb információ az egykori debreceni Vizo-birodalomról, hogy a bíróság elrendelte a Piac utcai székhelyű White Center Kft. felszámolását – tudta meg a Dehir.hu a Cégjegyzékből. Így az Cool Music & Dance Clubot működtető A-DEAL Kft. mellett újabb, Vizoviczkihez köthető debreceni diszkócég került felszámolás alá.

A kft egyik tulajdonosa a jelenleg kényszertörlés alatt álló T.H.L. Invest Kft. Ennek egyedüli tulajdonosa a CP-Invest Ingatlanfejlesztő Kft, melynek két tagja van, Vizoviczki László és egy másik cég, a Base-1 Vagyonkezelő Kft. A Base-1-nél viszont csak Vizoviczki a tulajdonos. A cégjegyzéki adatokból kiderül, hogy a most felszámolás alá kerülő White Center Kft. ellen több közjegyző és az adóhivatal is kezdeményezett már végrehajtást, emellett az is, hogy Vizoviczki László üzletrészét már 2013. október 30-án lefoglalták a White Centerben. Akinek követelése van a White Centerrel szemben, november közepéig jelezheti azt a felszámolásra kijelölt Matrix Audit Beruházásszervező és Pénzügyi Tanácsadó Kft-nél.

A White Center neve onnan lehet ismerős, hogy ez a cég működtette a város egyik legkedveltebb diszkóját, a White Angelt. Tulajdonosainak nem egyszer meggyűlt a baja a polgármesteri hivatallal is. Volt idő, amikor engedély nélkül dübörgött a diszkó. Egy este azonban az önkormányzat és a szakhatóságok illetékesei a rendőrök segítségével vetettek véget a bulinak, s a jegyző bezáratta a diszkót, mely csak három hónap múlva nyithatott újra. A White Angelt egyébként szűk egy éve már egy másik cég üzemelteti.